19 de agosto de 2019
 • Domingo, 18 de Agosto
 • Sábado, 17 de Agosto
 • 25 de juny de 2009

  Grip.- El creuer amb dues passatgeres infectades abandonarà el Port de Palma a les 16.00 hores d'avui

  PALMA DE MALLORCA, 25 Jun. (EUROPA PRESS) -

  El creuer de la companyia Royal Caribbean 'Navigator of the Seas', que va arribar a primera hora d'avui al port de Palma de Mallorca amb dues passatgeres infectades per grip A abandonarà la capital balear a les 16.00 hores per continuar el seu periple, que el portarà a continuació a la ciutat costanera italiana de Càller, a l'illa de Sardenya.

  Així ho van exposar a Europa Press fonts de la companyia noliejadora, que van confirmar la situació i van remarcar que les afectades, una de nacionalitat italiana i nord-americana l'altra, estan sota tractament, no tenen febre i evolucionen favorablement, pel que continuaran la travessia a bord del vaixell, que s'acabarà el pròxim dia 28 de juny a Roma després d'una setmana de durada.

  Segons Royal Caribbean, "no està confirmat" que les passatgeres afectades pateixin la varietat H1N1, sinó que es tracta de grip A, que han considerat que "no té risc ni per a la tripulació ni per a la resta del passatge", aspecte que comprovaran al llarg del demà les autoritats sanitàries de Balears, que embarcaran tècnics per comprovar la situació de les malaltes.

  El 'Navigator of the Seas' va partir a les 22.00 hores d'ahir des de Barcelona en direcció a Palma amb més de 3.000 passatgers a bord, dels quals, pel que sembla, només s'han vist afectades per la grip les dues passatgeres esmentades, tot i que la companyia ha confirmat que es troben sota observació el marit i el fill de la primera i una amiga de la segona.

  Cap d'ells presenta símptomes i tots han donat negatiu en els primers test de la malaltia, tot i que, per precaució, romanen aïllats i reben tractament preventiu. A més, les autoritats sanitàries balears faran anàlisis a la totalitat del passatge i la tripulació del creuer per controlar una eventual expansió de la malaltia.

  El 'Navigator of the Seas', amb capacitat per a 3.114 passatgers i 1.213 tripulants, va partir del port italià de Civitavecchia, a Roma (Itàlia) i, després de recalar a Villefranche (Niça, a França) i Barcelona, va arribar avui a Palma.

  Aquest és el segon creuer en el qual es registren casos de grip A després de confirmar-se un positiu pel virus H1N1 en el vaixell 'Ocean Dreams' de l'espanyola Pullmantur, que finalment salparà divendres que ve per reprendre la seva programació habitual, després que la setmana passada el vaixell atraqués en Illa Margarita (Veneçuela).