21 de octubre de 2019
 • Domingo, 20 de Octubre
 • 22 de juliol de 2009

  Grip.- Jiménez reuneix avui al CISNS per parlar de 'plans de contingència' per encarar el repunt de grip de tardor

  MADRID, 22 Juliol (EUROPA PRESS) -

  La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, es reuneix avui a Madrid amb els consellers autonòmics del sector en el marc d'un Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) extraordinari dedicat a la grip A, on es parlarà dels 'plans de contingència' a posar en marxa per hospitals i centres de salut amb vista a l'augment de contagis previst per a aquesta tardor.

  Aquesta reunió, que començarà a les 16.20 hores a la seu del Ministeri de Sanitat amb declaracions de la ministra i conclourà amb una roda de premsa també de Jiménez, quan acabi la reunió, és el tercer CISNS extraordinari sobre grip A des que es conegués, el 26 d'abril, el primer brot d'aquest virus en el món.

  Segons la titular de Sanitat, avui es tractaran també temes com la reserva d'antivirals amb les quals compten Govern i comunitats, del calendari vaccinal i del possible necessitat d'ampliar els grups de risc després de conèixer-se casos com la mort pel virus A/H1N1 d'una dona nigeriana a Palma de Mallorca que, segons les primeres investigacions, no tenia patologies de base.

  Alhora, informarà als consellers sobre les conclusions de la recent reunió per parlar de la grip A a nivell celebrada a Cancún (Mèxic) i del Consell Informal de Ministres de Salut de la Unió Europea sobre el A/H1N1, que va tenir lloc a Suècia.

  Per la seva banda, per avui a les 12.15 hores, la coordinadora de Participació Social del PP, Ana Pastor, ha convocat a una reunió a Gènova als consellers de Sanitat del PP i els portaveus populars de Sanitat del Congrés i el Senat per abordar "les mesures adoptades pel Govern contra la grip A i estudiar la col·laboració del PP en la seva aplicació". Al terme, a les 12.30 hores, Pastor oferirà en roda de premsa els continguts d'aquesta reunió.

  Espanya té 10,5 milions de dosis d'oseltamivir, l'antiviral comercialitzat per Roche com 'Tamiflú', per enfrontar a la grip A, dels quals 10 milions han estat lliurats ja a les comunitats i 500.000 estan en mans del Govern, que ha anunciat ja la seva intenció de comprar tres milions més de dosis per reforçar la seva reserva estratègica, que podria arribar així a comptar amb de 3,5 milions de tractaments.

  A més, ja ha tancat acords per a l'adquisició de 37 milions de vacunes que cobririen al 40% de la població espanyola i estarien disponibles a la tardor.