15 de diciembre de 2019
 • Sábado, 14 de Diciembre
 • Viernes, 13 de Diciembre
 • 25 de juny de 2009

  Grip.-Sanitat insisteix en no immobilitzar als afectats, després dels casos detectats en el creuer atracat a Barcelona

  MADRID, 25 Juny. (EUROPA PRESS) -

  La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, es va mostrar avui contrària a evitar la mobilitat dels pacients infectats pel virus A/H1N1 després que en un creuer de la companyia Royal Caribbean, atracat ahir a Barcelona, es detectessin dos casos en altres tants passatgers.

  "Una cosa són les mesures d'aïllament que s'adopten una vegada que es detecten casos de grip per evitar un contagi més gran, i una altra evitar la mobilitat de les persones, que és una cosa que mai hem recomanat", ha indicat Jiménez als mitjans abans d'inaugurar la Conferència Sectorial de Consum.

  Segons la ministra, "la malaltia no fa aconsellable restringir els moviments de les persones", tot i que ha precisat que és "recomanable" que els diagnosticats "quedin aïllats mentre passen la malaltia, que generalment es resol en 36 hores, per evitar que hi hagi un contagi a la resta de persones".

  El creuer amb dos passatgers afectades va abandonar ahir a la nit Barcelona rumb al port de Palma de Mallorca i està previst que continuï la ruta prevista, que s'acabarà diumenge que ve a Roma. Els afectats, una passatgera de nacionalitat italiana i una altra nord-americana, estan sota tractament, no tenen febre i evolucionen favorablement, pel que continuaran la travessia a bord del vaixell.