28 de marzo de 2020
18 de agost de 2008

Grosske és "l'únic responsable" de la situació que viuen les treballadores del SAD, segons USO

Destaca que els serveis mínims seran "imprescindibles pels qui més ho necessiten"

PALMA DE MALLORCA, 18 d'agost (EUROPA PRESS)

El sindicat USO ha afirmat avui que el regidor de l'àrea de Benestar Social, Participació i Cultura de l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, és "l'únic responsable" de la vaga indefinida que des d'avui mantenen les prop de 200 treballadores del Servei d'Ajuda a Domicili (SAD), i és "qui ho ha de solucionar".

Així ho va exposar en declaracions a Europa Press, la portaveu de la Unió Sindical Obrera (USO), Miquela Pujades, qui va destacar que en la primera jornada, "prop del 97 % de les treballadores ha secundat la vaga", amb la qual prop de 1.200 persones, només a Palma, s'han vist afectades.

Pel que fa als serveis mínims, va recordar que els presentats per la Conselleria d'Afers Socials van ser impugnats, en entendre que no els permetia exercir "el nostre dret a vaga", i que a partir d'aquest moment "només" es portaran a terme els que "siguin imprescindibles i necessaris" per a aquelles persones que més ho necessiten.

Sobre el 'tir-i-arronsa' que mantenen els sindicats i les empreses --subcontractades-- (Servisar i Intress) amb l'Ajuntament, Pujades va apuntar que "l'únic" que demanen és que les treballadores "comencin a ser mileuristes", xifra que es tradueix en un augment "aproximat" d'uns 160 euros.

En aquest sentit, Pujades va incidir en què l'Ajuntament "hauria d'abonar el 5,5 % restant" de la quantitat xifrada per contracte que és del 9 %, per a aquest any. Així, va explicar que ara mateix, l'ajuntament palmesà "ja abona el 3,5 %", però va recriminar que no arribi al total que s'estipula en el contracte.

NOVA CONCENTRACIÓ

Pel que fa a les mobilitzacions que tenen previstes les treballadores d'aquest servei, perquè des de l'Ajuntament es prenguin mesures "com més aviat millor", Pujades va recordar que dijous que ve, dia 21, a partir de les 12.00 hores, es portarà una altra concentració a la Plaça de Cort, per denunciar la situació en la qual es troben aquestes treballadores davant les que depenen directament del consistori.