20 de enero de 2020
3 de juny de 2009

El Grup Teka amplia en 5,5 milions el capital de Casa Buades

PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Grup Teka va aprovar avui destinar un total de 5,5 milions d'euros a l'ampliació del capital de l'empresa d'aixetes Casa Buades amb l'objectiu que la fàbrica situada a Binissalem pugui fer front als costos de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) sense augmentar el seu endeutament i que, a més, es reforci la seva estructura de capital.

Així, es compleix una dels compromisos adquirits per la direcció de la companyia amb el Comitè d'Empresa el mes de març passat, durant el procés de negociació de l'ERO que va afectar un total de 85 persones, ha informat l'empresa en un comunicat.

El desemborsament de capital del Grup Teka, fet a proposta del Consell d'Administració de Casa Buades, inclou, entre d'altres coses, les indemnitzacions per acomiadament i els costos de Seguretat Social.

Alhora, cal destacar que el Ministeri de Treball ja ha aprovat l'ERO de l'empresa, finalitzant d'aquesta manera un procés que va començar a mitjan gener del 2009 amb l'anunci, per part de l'empresa, de la presentació d'un ERO que estava previst que afectés a la totalitat de la plantilla -173 treballadors- per fer front a la caiguda "constant i continuada" de la demanda i davant les "perspectives dolentes" de recuperació econòmica.

Tot i això, es va aconseguir arribar a un acord amb el Comitè d'Empresa de la companyia el març, quan els treballadors van acceptar, amb 146 vots a favor i 20 en contra, un preacord que preveia la conservació de 90 llocs de treball i una indemnització de 40 dies per any treballat, amb un límit de 33 mensualitats.

Finalment, Buades va acordar mantenir una plantilla de 86 persones garantint la viabilitat de l'empresa com a mínim cinc anys a comptar des de l'aprovació definitiva de l'ERO.

D'altra banda, Casa Buades convertirà la seva fàbrica de Binissalem en el centre de disseny, recerca i desenvolupament de la Divisió Bany de la companyia, des d'on es marcarà la línia d'avantguarda de les aixetes que es presenti en els mercats dels 58 països en els quals ja es comercialitza aquesta firma. Alhora, albergarà la Direcció mundial de la Divisió bany.