6 de diciembre de 2019
 • Jueves, 5 de Diciembre
 • 2 de febrer de 2009

  Gual assegura que Spanair no té intenció de traslladar a Barcelona als 600 treballadors de la seu de Palma

  PALMA DE MALLORCA, 2 Feb. (EUROPA PRESS) -

  El president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Joan Gual de Torrella, ha assegurat avui que els nous propietaris de la companyia Spanair li han comunicat que "no tenen cap interès" a desplaçar fins a Barcelona als 600 treballadors de la seu de Palma, tenint en compte que actualment les tecnologies de la comunicació fan possible que es pugui treballar des de la capital balear, ha apuntat sobre aquesta qüestió.

  Així ho va manifestar Gual en roda de premsa, on ha destacat que Spanair "necessita mantenir la seu de Palma de Mallorca" ja que el nou projecte de l'aerolínia es desenvoluparà en tres aeroports espanyols; el de Barcelona, el de Madrid i el de Palma, perquè del contrari "no és viable", ha afirmat. "No crec que en aquest moment el problema sigui el canvi de la seva seu d'operacions, de manera que ningú ha de témer per aquesta raó", va insistir.

  Alhora, Gual va voler treure importància al fet que finalment la companyia aèria hagi estat adquirida per empresaris catalans i no mallorquins, ja que "l'objectiu era que Spanair no desaparegués i això s'ha aconseguit, pel que hem d'estar contents", ha dit.

  En aquest punt, el president de l'entitat cameral va voler precisar que el seu paper s'ha limitat a oferir als empresariat de les Illes "l'oportunitat" de participar en l'operació de venda i, en aquest sentit, ha indicat que "en un moment com l'actual no és fàcil demanar a un empresari de mida mitjana que participi amb un capital inicial d'un milió d'euros, en un sector molt complicat com és la aeronàutic".

  INVOLUCRACIÓ DEL GOVERN

  Gual ha destacat alhora "l'absoluta involucració" que ha existit per part de l'executiu balear, per part del president, Francesc Antich, i del conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, i la consellera de Treball, Joana Barceló que, segons ha dit, s'han interessat pel projecte "fins als límits que tenen l'economia balear, que no és la mateixa que la de la Generalitat", va etzibar.

  "La prioritat no era la procedència del capital, si no que no es tanqués Spanair. La regionalitat del capital no tenia importància", ha afirmat sobre aquesta qüestió.

  Segons ha explicat el president de la Cambra de Comerç, Catalunya era la més afectada davant de la possible desaparició de Spanair, perquè seria la segona companyia de xarxa que abandonaria el Prat, en un moment en el qual han realitzat una inversió amb la voluntat de ser intercontinental. "Per a Balears també era un problema, però no tant", ha postil·lat.