22 de octubre de 2020
20 de maig de 2008

Huguet (PP) comença a donar forma a l'esmena sobre bilingüisme que prepara Balears pel Congrés Nacional

MADRID, 20 de maig (EUROPA PRESS)

El senador del PP per Balears, Joan Huguet, ha començat ja a donar forma a l'esmena que estudien presentar els populars de l'arxipèlag en el pròxim Congrés Nacional del partit relativa a fomentar el bilingüisme i igualtat de tractament entre les diferents llengües oficials de les comunitats autònomes.

Huguet va explicar a Europa Press que l'esmena tindrà com a base els plantejaments de la moció presentada en el senat pel Grup Parlamentari Popular i que exposava la necessitat de garantir la igualtat del castellà i les llengües cooficials en el sistema educatiu.

Tot i això, Huguet va detallar que únicament s'encarregarà de la redacció de l'esmena, sent la presidenta del PP a Balears, Rosa Estarás, l'encarregada de coordinar les diferents posicions amb el partit en altres comunitats autònomes amb llengües cooficials com Galícia o Catalunya.

Huguet va detallar que tant l'esmena com la moció presentada al senat té com finalitat ressaltar la "importància" del bilingüisme i el mateix tractament entre les llengües cooficials.

La moció presentada la setmana passada plantejava quatre punts com són garantir l'ensenyament del castellà en totes les etapes educatives i que l'Alta Inspecció vetlli per aquesta raó, en aquelles Comunitats Autònomes que tinguin, juntament amb la llengua oficial de l'Estat, una altra llengua cooficial d'acord amb els seus Estatuts.

Amb això, es perseguia garantir els drets preferents dels pares i dels alumnes de què la llengua castellana sigui vehicular en les diferents àrees i matèries, juntament amb l'altra llengua cooficial en el marc d'un model de "bilingüisme integrador", exposava la moció.

Durant el seu debat, Huguet va detallar també que el PP pretenia amb aquesta moció la possibilitat que els pares i alumnes poguessin elegir l'ensenyament en la llengua materna en les primeres etapes del sistema educatiu, fora aquesta el castellà o l'altra llengua cooficial de la comunitat.