16 de junio de 2019
 • Sábado, 15 de Junio
 • 12 de juny de 2019

  IBFamilia insisteix en la creació de la Conselleria de Família

  Demanen al futur Govern que una de les dues conselleries de nova creació sigui la de Família

  IBFamilia insisteix en la creació de la Conselleria de Família
  EUROPA PRESS - ARCHIVO

  PALMA DE MALLORCA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

  L'associació Institut Balear de la Família (IBFamilia) ha insistit aquest dimecres en la seva petició de crear la Conselleria de Família. En concret, l'associació demana al futur Govern que una de les dues conselleries de nova creació sigui aquesta.

  En un comunicat, han assegurat que ja hi ha diverses comunitats autònomes que han vist "la necessitat" de crear un departament en els seus executius per "aglutinar i, així fer mes efectiva, una política amb perspectiva de família".

  Segons assenyalen, "és molt necessari" impulsar un "canvi substancial" cap a una "política global, integral i integradora" que tingui com eix d'actuació la família com a subjecte social".

  Tal com ressalten, aquesta política ha d'impulsar, des dels diversos àmbits del govern, iniciatives que tinguin "com a subjecte no només a la persona considerada individualment o als col·lectius, sinó també, i de manera important a les famílies concretes".

  A més, s'han de "planificar i desenvolupar polítiques coordinades de caràcter integral i intersectorial d'ajuda a les famílies", expliquen des de l'IBFamilia.

  Per obtenir aquests resultats, destaquen que s'ha de tenir en compte que "la realitat familiar de principis del segle XXI" planteja un conjunt de reptes, als quals és necessari donar "una resposta des de les mateixes famílies, des de la societat i des de les institucions polítiques".

  Per IBFamilia, el primer repte "és enfortir la família, de tal forma que obtingui una major autonomia i unes millors condicions socials i econòmiques per desenvolupar les seves funcions".

  Entre altres assumptes, l'associació ha posat l'accent en les famílies que viuen en situacions de precarietat, les quals poden portar-les a processos d'exclusió social com les formades per ancians, les que compten amb persones amb discapacitat, les famílies monoparentals o les que estan en situació de pobresa.

  Sobre això, remarquen que és necessari "prevenir, per tant, aquests processos d'exclusió social, donant una ajuda a aquestes famílies i facilitant la seva integració social".

  Contador

  Lo más leído