26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 6 de abril de 2010

  Imputat un home de 46 anys per estafar uns 25.000 euros a 67 parròquies, algunes d'elles de les Balears

  ÀVILA, 6 Abr. (EUROPA PRESS) -

  Un home de 46 anys ha estat imputat com a presumpte autor d'un delicte d'estafa d'uns 25.000 euros en 67 parròquies espanyoles, entre les quals hi ha, algunes de les Balears, segons han informat a Europa Press fonts de la Guàrdia Civil.

  L'imputat, un home de nacionalitat senegalesa i amb domicili a Logronyo, cridava als rectors per demanar diners amb l'excusa que la seva família tornés del Senegal, quan finalment es va poder comprovar que es tractava d'una estafa.

  La investigació ha començat el setembre del 2009 com a conseqüència d'un estafa a Arévalo (Àvila), des d'on un rector li va remetre 200 després d'una telefonada en la qual manifestava que necessitava urgentment els diners per poder pagar les taxes d'avió de la seva família, que tornava al Senegal, o que perdria els 1.800 euros que havia abonat pels bitllets.

  En aquell moment, el presumpte estafador ha dit cridar-se M.S. i va garantir que residia a Arévalo, i alhora va traslladar el seu compromís que en quan arribés a la població li tornaria els diners prestat.

  D'aquesta manera, després de comprovar que a la localitat no residia cap família d'origen senegalès i amb la finalitat de determinar si el citat rector havia estat víctima d'algun il·lícit penal es va comprovar que els diners, ingressat a través d'un Gir 'A llista' de Correus, havia estat cobrat a Logronyo i no a l'aeroport de Barajas, que era el lloc designat per a l'abonament.

  A partir de llavors es van detectar 29 operacions realitzades mitjançant el mateix procediment, formalitzades entre el dia 1 d'agost i el 7 de setembre del 2009, abonades totes elles a l'Oficina Central de Correus i Telègrafs de Logronyo, a més de dues operacions que es realitzen el maig i juliol del mateix any.

  La majoria eren, a més, per import de 200 euros, emeses per parròquies i en les que el destinatari era M.S. En total, una quantitat de 5.522,57 euros.

  Després d'investigar els comptes d'aquesta persona, es va determinar la seva presumpta implicació en estafes idèntiques a les quatre detectades a Àvila en altres 67 parròquies, per un import superior als 25.000 euros, a Balears, Albacete, Almeria, Astúries, Badajoz, Barcelona, Càceres, Cantàbria, Granada, Osca, La Corunya, Lleó, Lleida, Madrid, Màlaga, Múrcia, Sevilla, Sòria, Tenerife, Toledo, Valladolid, Zamora i Saragossa.

  El passat 16 de gener, el Cos Nacional de Policia va procedir a la detenció de M.S., de 46 anys, natural del Senegal i veí de Logronyo, en el lloc fronterer de l'aeroport del Prat de Llobregat (Barcelona), quan tornava de viatge del Senegal, i ha estat posat a disposició judicial.

  En concret, se li imputa un delicte continuat d'estafa i un altre de blanqueig de capitals, però les investigacions continuen, pel que no es descarta que hi hagi més parròquies afectades.

  La investigació ha estat portada a terme per l'Equip de policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Arévalo, amb la col·laboració de membres de la Policia Local de la població, així com personal de les Unitats Orgàniques de policia Judicial de la Guàrdia Civil dels diferents llocs de residència de les víctimes de les estafes.