14 de octubre de 2019
 • Domingo, 13 de Octubre
 • Sábado, 12 de Octubre
 • 6 de juliol de 2009

  Indústria comença avui el repartiment de més de 20 milions de bombetes gratuïtes de baix consum a Balears i altres CA

  PALMA DE MALLORCA/MADRID, 6 Jul. (EUROPA PRESS) -

  El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç iniciarà avui el repartiment massiu de més de 20 milions de bombetes gratuïtes de baix consum en diverses comunitats autònomes, entre les quals hi ha Balears, una mesura amb la qual s'aspira a retallar en un 0,7% el consum elèctric del país.

  A partir d'avui, els consumidors de 12 comunitats autònomes començaran a rebre amb la seva factura de la llum un bo que els permetrà canviar en les oficines de Correus de manera gratuïta una bombeta convencional per dos de baix consum.

  L'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi Energètic (IDAE), encarregat d'aplicar aquesta iniciativa a través de la campanya 'Amb el teu estalvi guanyem tots', ja ha completat el repartiment en la comunitat pionera, Aragó, i el passat 31 de juliol ho va fer a La Rioja, Navarra, Madrid i Galícia.

  Des d'avui i fins al 31 d'octubre es tancarà l'onada del 2009 amb els repartiments al País Basc, Catalunya, Castella i Lleó, Astúries, Cantàbria, Extremadura, Castella-la Manxa, Andalusia, Múrcia, Balears, València i Canàries.

  La campanya disposa d'un pressupost total de 137 milions d'euros i té com a objectiu distribuir 42 milions de bombetes entre 2009 i 2010. Només a la Comunitat de Madrid, els bons canviables han arribat a més de 2,6 milions de llars.

  Segons les dades provisionals de seguiment de la campanya, en les primeres comunitats autònomes en les que s'ha aplicat la mesura es va canviar el 39,9% dels bons. Cada llum de baix consum estalvia al voltant de 100 euros durant tota la seva vida útil, ja que consumeix un 80% menys d'energia i dura entre sis i vuit vegades més que una bombeta incandescent.

  Amb aquesta iniciativa, Espanya s'avança al calendari proposat per la Unió Europea per a la substitució definitiva de les bombetes incandescents i ho fa mitjançant un mecanisme de repartiment que el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha qualificat d'"inversió pública amb una rendibilitat inèdita".

  De fet, el ministre va xifrar al començament de l'any en un 2.500% la rendibilitat d'aquesta inversió i va calcular que l'estalvi que els 20 milions de bombetes poden generar al cap dels seus vuit anys de vida pot equivaler a més de 1.200 milions d'euros.