29 de enero de 2020
11 de febrer de 2010

Innova.- Balears es converteix en la quarta CA amb una major implantació de la TDT després de l'apagada a Mallorca

PALMA DE MALLORCA/MADRID, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

El 85,5% de la població de les Balears ja veu, a data 31 de gener, la televisió digital terrestre (TDT) a la seva llar, convertint-se en la quarta comunitat amb una major implantació de la televisió digital, segons l'últim informe d'Impulsa TDT, l'associació que agrupa a les cadenes i a Abertis, que assenyala que gairebé nou de cada deu llars de les Balears té l'antena correctament preparada i disposa d'un codificador per veure la televisió correctament.

Precisament, aquest informe assenyala que la incorporació de l'arxipèlag balear al grup del capdavant amb el quart lloc es produeix després del "notable salt mensual" d'11 punts percentuals, a causa de l'apagat analògic fet a Mallorca el passat 11 de gener del 2010 i a la culminació de la migració tecnològica a les illes.

Per davant de les Balears presenten una major penetració de la televisió digital Aragó (88,2% de les llars), Catalunya (86,4%) i Canàries (85,7%).

L'audiència el gener del la TDT s'ha situat en el conjunt del país al 56,5% del consum total de televisió, 3,7 punts per sobre d'allò registrat el desembre del 2009. A més, la TDT es veu durant més temps del que es veu l'analògica. De fet, el consum de televisió dels usuaris de TDT és superior a la mitja espanyola: 265 minuts al dia, dels quals gairebé el 70% ho fan en TDT.

Tot i això, aquestes xifres també volen dir que gairebé el 20% dels espanyols no està preparat per al 'apagada' analògic, que es produirà definitivament abans del 3 d'abril. En aquest sentit, adverteix que a l'ultimo trimestre del 2009 quedaven uns 244.344 edificis (el 19,5% de tots) per revisar la seva antena, un requisit necessari, ja que no serveix disposar d'un codificador TDT i tenir cobertura si no es prepara l'antena per al senyal digital.

"És important tenir en compte que la sol·licitud del servei --per revisar l'antena-- ha d'obtenir una antelació prudencial, de 6 a 10 setmanes, i no a l'últim moment", assenyala en el seu informe l'associació, que adverteix de la possibilitat que si s'espera al 10 de març, data que comença l'última fase del 'apagat', per adaptar l'antena pot produir-se un "coll d'ampolla", ja que les empreses de antenització no tenen capacitat per fer front a instantàniament a tanta demanda.

Mentrestant, la cobertura del senyal digital terrestre --un altre dels requisits necessaris per veure la TDT-- ja ha superat les obligacions que van adquirir les televisions públiques i privades en el Pla Nacional de Transició a la TDT. Així, la cobertura de les públiques ja arriba al 98,35% de la població (l'obligació era del 98%), mentre que el senyal de les privades es troba 1,61 punts percentuals per sobre de les seves obligacions (96% de la població).

A més, Impulsa TDT, calcula amb dades del panell de GfK que actualment a Espanya el parc total de codificadors i televisions preparades per a la TDT supera els 27 milions, més d'un 82% del parc total de televisors. Sobre aquesta qüestió, l'associació lamenta que encara en 2010 se segueixin venent en algunes botigues televisors "obsolets" que no estan preparats per veure la televisió digital.

"En 2009 es van vendre uns 91.000 aparells amb aquesta tecnologia obsoleta i, en 2010, tot i que amb xifres que suposen mínims històrics, la venda també ha continuat, alguna cosa que deu considerar-se un sense sentit, tant des del punt de vista dels fabricants i distribuïdors com des del punt de vista dels compradors", assenyala en el seu últim informe.

Finalment, les comunitats en les quals menys llars connectats a la TDT són Castella-la Manxa (79,2% de les llars veuen la TDT), Andalusia (78,8%), Comunitat Valenciana (78%), Galícia (74,5%), Astúries (72,5%) i País Basc (64,4%). Galícia encarna el segon gran salt de creixement amb 5,6 punts percentuals més que el desembre, impulsats especialment pels apagats en els Projectes Tècnics d'Ares, [Meda], Ourense Aquest i Santiago, i tanca gener amb el 74,5% de les seves llars adaptats a la TDT.


Lo más leído
  • El final de Arrow resuelve el misterio de John Diggle y Linterna Verde (Green Lantern Corps)
  • Marlaska pone a Prisiones bajo su supervisión directa y cambia a la directora de Apoyo a las Víctimas del Terrorismo
  • Ingenieros de la nave Voyager 2 tratan de restaurar operaciones normales
  • Se fuga un detenido de los Juzgados de Plaza de Castilla en Madrid tras golpear a dos agentes
  • El 'acuerdo del siglo' contempla Jerusalén como capital "indivisible" de Israel y un Estado palestino
  • Toñi Moreno visita el hospital tras recibir el alta con su hija Lola