7 de junio de 2020
18 de desembre de 2008

Innova.- Balears ocupa l'onzè lloc en la penetració de la nova economia

PALMA DE MALLORCA/SANTANDER, 18 de desembre (EUROPA PRESS)-

Balears ocupa l'onzè lloc en la penetració de la nova economia, segons reflecteix l'informe sobre la 'Penetració regional de la Nova Economia, elaborat pel Centre de Predicció Econòmica (CEPREDE) i recollit per Europa Press.

En aquest estudi, encarregat per la Comunitat de Madrid, s'inclou referència a l'indicador ISNE, anomenat també Indicador Sintètic, que recopila diferents variables relacionats amb l'economia o la productivitat, de manera que es permet establir comparacions.

Segons l'ISNE, Balears registra la xifra d'un 86, mentre que en conjunt del país, aquest puja a un 100. En general, l'estudi reflecteix un procés de convergència regional en l'àmbit de la Nova Economia.

En primer lloc apareix la Comunitat de Madrid, amb un 134. En els primers llocs també apareixen Navarra (121), Catalunya (115) i el País Basc (110). Darrere es troben Aragó (103), Astúries (92), i la Rioja, que comparteix amb Cantàbria la setena posició.

Per sota de Cantàbria estan el País Valencià (90), Castella i Lleó (88), Andalusia i Illes Balears (86), Galícia (85), Illes Canàries i Múrcia (totes dues amb un 81), Extremadura (73) i Castella-la Manxa (70).

L'Indicador Sintètic Global de Penetració Regional de la Nova Economia (ISNE) recull dades d'aspectes com la despesa i el personal dedicat a R+D, el percentatge de població amb accés a internet o la població que interactua amb l'Administració a través d'internet.