12 de noviembre de 2019
 • Lunes, 11 de Noviembre
 • 13 de gener de 2010

  Innova.- Generalitat Valenciana crearà un centre en tecnologia sanitària basant-se en el turístic del ParcBit

  VALÈNCIA, 13 Ene. (EUROPA PRESS) -

  La Conselleria de Sanitat de València i l'empresa multinacional Microsoft crearan un centre d'investigació en tecnologia sanitària durant l'any 2010 a la Comunitat Valenciana, segons ha anunciat avui el titular d'aquest departament, Manuela Cervera, després de visitar el centre d'innovació que la multinacional té a Balears dedicat al turisme.

  En concret, Cervera es va reunir el director de Centres d'Innovació de Microsoft, Santiago Lorente; el director general de Microsoft Innovation Center Tourism Technologies, Peio Oiz; el director general de Sector Públic de Microsoft, Joaquín Potel; i el director comercial Sector Públic, Alfredo Jiménez, ha informat la Conselleria valenciana en un comunicat.

  Manuel Cervera ha destacat que "suposa un gran orgull que una empresa multinacional com Microsoft hi hagi elegit la Comunitat Valenciana per crear un centre d'investigació en sistemes d'informació i comunicació sanitària".

  "El Consell donarà suport a la implantació d'aquest centre que reforça la posició d'avantguarda en innovació sanitària en la qual es troba la Comunitat i repercutirà en la millora de l'assistència sanitària que reben els ciutadans", ha subratllat.

  La Conselleria de Sanitat està buscant la millor ubicació per a aquest centre, que constarà aproximadament de 300 metres quadrats i la construcció del qual començarà al llarg del 2010. El Microsoft Innovation Center (MIC) que s'obrirà a la Comunitat Valenciana tindrà una plantilla inicial de 10 professionals.

  La Generalitat aportarà 800.000 euros durant els dos primers anys de funcionament del centre i el tercer any el MIC haurà de ser ja autosuficient. Així ho ha explicat Peio Oiz, qui ha destacat que es tracta "d'un centre sense fi de lucre, però sí amb ànim de ser sostenible".

  El titular de Sanitat ha indicat que "l'elecció de la Comunitat com a seu d'aquest centre d'investigació en sanitat, s'ha degut, entre d'altres aspectes, que es tracta de l'única autonomia que compte ja amb cinc milions d'històries clíniques amb un nivell de desenvolupament i informació tan ampli, ja que en elles s'inclouen dades sobre les atencions sanitàries dels pacients tant en atenció primària com en especialitzada".

  El conseller Cervera ha apuntat que "el Centre d'Innovació en Sanitat de Microsoft té per objecte millorar la salut sanitària en el món a través de la innovació en l'aplicació de les Tecnologies i la Informació, de manera que la Generalitat només podia recolzar una iniciativa com aquesta".

  Peio Oiz ha manifestat que "l'objectiu del centre d'excel·lència és incorporar la innovació que Microsoft i els seus socis generen de manera contínua a un espai físic on les empreses puguin enganxar-se a aquesta innovació".

  Els treballs que farà el MIC de la Comunitat permetran, en la seva translació a la pràctica sanitària, disposar d'un simulador de totes les possibilitats d'evolució de cada malaltia. "Això possibilitarà que el sistema informàtic sigui capaç d'elegir entre totes les opcions de medicació de tractament i intervencions per arribar a la millor solució per al pacient", ha explicat Cervera.

  A més, les bases de dades que recullin tots els diagnòstics de la Comunitat per detectar automàticament les malalties emergents. Aquests sistemes serien "intel·ligents" de manera que poguessin aprendre de les seves experiències i anticipar determinades situacions de salut pública, ha afegit .

  Un exemple del desenvolupament de noves tecnologies seran el desenvolupament de sistemes d'imatge d'altíssima resolució, que permetin la interacció en 3D i possibilitin als metges assajar simulacres d'intervencions complexes per obtenir els millors resultats en cirurgia i tractament de tumors.

  SISÈ CENTRE D'ESPANYA

  Microsoft disposa d'altres cinc centres d'investigació a Espanya, sent el de la Comunitat Valenciana el primer que se centra en sanitat. En concret, hi ha centres d'Innovació Microsoft (MIC) a Balears, especialitzat en Tecnològica per al sector turístic, desenvolupa la implementació i l'adequació de projectes, sobre els resultats d'aquests anàlisis, el centre dissenya solucions tecnològiques totalment adaptades a les necessitats del sector.

  També a Cantàbria, que investiga sobre la integració de sistemes i la interoperabilitat per millorar la comunicació entre les empreses i l'administració. Així com a Catalunya, que està centrat en la productivitat; El País Basc, el qual estudia les tecnologies embegudes que milloren i optimitzen la funcionalitat i eficiència d'un producte; i Valladolid, que se centra a promoure el desenvolupament i ús de solucions de mobilitat.

  Tots aquests centres reuneixen les característiques fonamentals de la marca Microsoft que són la col·laboració entre les empreses de Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), el coneixement de les solucions per al seu sector d'actuació, un perfil tecnològic, l'especialització i l'absència d'ànim de lucre.