15 de octubre de 2019
 • Lunes, 14 de Octubre
 • 2 de març de 2009

  Innova.- L'extensió de banda ampla en zones rurals de Balears permet incorporar aquesta tecnologia a 94.529 persones

  PALMA DE MALLORCA, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

  La segona fase del Programa Nacional d'Extensió de l'Accés a la Banda Ampla (PEBA) a les zones rurals i aïllades ha permès a Balears que s'incorporin a aquesta tecnologia un total de 94.529 ciutadans, segons informa l'executiu central.

  Aquesta xifra suposa per al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç el 99% de la població coberta en els 67 municipis de les illes en els quals s'ha desenvolupat el PEBA, segona fase del qual va culminar el desembre de l'any passat.

  Així ho exposa el Govern en resposta a la pregunta parlamentària formulada pel diputat del PP per les Balears Juan Carlos Grau, qui va sol·licitar informació sobre la situació de la implantació de la banda ampla a Menorca.

  Sobre el cas concret de Menorca, l'Executiu central destaca que el grau de cobertura aconseguit pel PEBA "és total", de manera que el servei de banda ampla està disponible a tots els seus municipis.

  El Ministeri també destaca que l'esmentat programa ha mobilitzat uns fons en la comunitat autònoma de 2,4 milions d'euros, dels quals més d'1,4 milions han estat aportats pel departament que dirigeix Miguel Sebastián.

  La iniciativa va sorgir el març del 2005 per la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i societat de la informació en col·laboració amb les comunitats autònomes per acabar la seva implantació a final del 2008.