15 de noviembre de 2019
13 de gener de 2010

Innova.- El ritme d'incidències baixa un 46% en el segon dia després de l'apagada analògica

PALMA DE MALLORCA, 13 Ene. (EUROPA PRESS) -

En el segon dia després de l'apagada analògica de la televisió a Mallorca, s'han comunicat un total de 216 incidències en el centre d'atenció telefònica habilitat. El ritme ha baixat un 46% entre el primer i el segon dia després de l'apagada.

Així, si es té en compte que en aquesta ocasió el període comprèn 24 hores, mentre que la primera onada comprenia un total de 12 hores, tot indica que es confirma una clara tendència baixista del nombre de ciutadans que pateixen incidències per veure la televisió digital.

En un comunicat, el Govern ha explicat que prop del 50% de les incidències comunicades provenen de Palma, i ahir, de les de 216 incidències, un 17% de les trucades al telèfon d'incidències s'han produït des del municipi de Calvià, fonamentalment causades per una avaria al centre emissor de Na Burgesa, que gestiona i del qual és propietari l'operador Abertis Telecom. Aquesta avaria va provocar que, al migdia i durant 30 minuts, no hagués senyal de televisió de cap canal.

D'altra banda, el Govern ha valorat de manera positiva els resultats de la transició cap a la TDT a Mallorca i ha destacat que la mitjana d'incidències és comparable a les quals es van generar amb motiu de l'apagada analògica a Menorca, Eivissa i Formentera el passat dia 30 de juny.

D'altra banda, la Direcció General de Tecnologia i Comunicacions ha insistit a recomanar a la ciutadania amb problemes de recepció que consulti en primer lloc amb un professional antenista autoritzat.