16 de junio de 2019
 • Sábado, 15 de Junio
 • 12 de juny de 2019

  Investigadors de l'Institut Espanyol d'Oceanografia avaluaran l'estat dels fons marins de Balears

  Investigadors de l'Institut Espanyol d'Oceanografia avaluaran l'estat dels fons marins de Balears
  IEO

  PALMA DE MALLORCA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

  Un equip integrat per 23 científics de diferents centres oceanogràfics de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) avaluaran l'estat dels fons marins de Mallorca i Menorca en el marc de la campanya d'investigació MEDITS, l'objectiu de la qual és avaluar l'estat dels ecosistemes marins.

  Així ha informat l'IEO en una nota en la qual han detallat que la campanya es durà a terme a bord del buc oceanogràfic Miguel Oliver de l'11 al 25 de juny. L'equip científic està integrat per investigadors dels centres oceanogràfics de Balears, Màlaga i Cadis de l'IEO, l'Estació d'Investigació 'Jaume Ferrer', la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Universidade de Vigo, la Universitat de Cadis, la Università degli Studi della Tuscia (Itàlia) i el Thünen Institute (Alemanya).

  Es tracta de la tercera i última etapa de la campanya d'investigació oceanogràfica MEDITS de 2019 a Espanya, una campanya que l'IEO realitza anualment des de 2001 a Balears i que cofinança la Unió Europea amb la finalitat de millorar l'assessorament científic per a la gestió de la pesca en el marc de la Política Pesquera Comuna.

  51 ESTACIONS DE MOSTREIG

  Segons ha explicat l'IEO, en els quinze dies de campanya els investigadors preveuen realitzar 51 estacions de mostreig entre 50 i 800 metres de profunditat amb un art d'arrossegament experimental en les quals es recolliran dades i mostres sobre la diversitat, densitat d'espècies, la seva estructura poblacional, estat de maduresa sexual i dieta, entre uns altres.

  Així mateix, es realitzaran experiments i recollida de mostres biològiques per als projectes FishGenome i DISCARDLIFE i DRAGÓ, que se centren a avaluar estocs de recursos pesquers i la supervivència després de la captura d'espècies vulnerables, respectivament.

  La informació recollida durant aquestes dues setmanes permetrà als equips investigadors millorar el coneixement científic sobre la biodiversitat i l'estat d'explotació dels ecosistemes i recursos vius explotats per la pesca d'arrossegament de fons de Balears.

  El programa MEDITS és un projecte iniciat el 1994 per França, Espanya, Itàlia i Grècia i que actualment engloba 11 països riberers del Mediterrani que es basa en campanyes científiques d'investigació en el mar per avaluar l'abundància i la distribució de les poblacions i per avaluar l'impacte de l'activitat pesquera sobre el medi ambient.

  Contador

  Para leer más


  Lo más leído