20 de mayo de 2019
 • Domingo, 19 de Mayo
 • 15 de febrer de 2008

  IPC.- L'IPC baixa quatre dècimes el gener a Balears i la taxa interanual se situa en el 3,8%

  PALMA DE MALLORCA, 15 de febrer (EUROPA PRESS)

  L'índex de preus de consum (IPC) va baixar a Balears un 0,4% durant el mes de gener passat respecte al mes anterior, dues dècimes menys que el descens registrat a nivell nacional, segons les dades facilitades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

  Amb aquesta dada, la inflació acumulada se situa a Balears en -0,4%, mentre que la taxa interanual (últims 12 mesos) va ascendir al 3,8%.

  En el conjunt nacional, l'IPC va experimentar un descens de sis dècimes el mes de gener, però la taxa interanual es va situar en el 4,3%, 0,1 punts per sobre de la registrada el desembre i la cota més alta des de 1995.

  A l'arxipèlag el descens de la inflació respecte al mes anterior es va deure sobretot a la forta caiguda del grup de vestit i calçat (-9,4%) i oci i cultura (-1,5%). Per part seva, no van experimentar cap variació els preus de transport, mentre que van pujar lleument en el grup de medicina i aliments i begudes no alcohòliques (0,3%), comunicacions (0,4%) i hotels, cafès i restaurants (0,8%).

  Alhora, les rúbriques d'Ensenyament (1,5%), begudes alcohòliques i tabac (1,6%), habitatge (1,3%) i altres (1,3%) van ser les que van augmentar en major mesura a Balears.

  PUJA EN TOTES LES comunitats EN TAXA INTERANUAL.

  En taxa interanual, la la pujada més forta, amb un 4,7%, es va registrar a Cantàbria i Castella-la Manxa, seguides d'Aragó (4,6%) i Astúries i Castella i Lleó, totes dues amb un increment del 4,5%. A continuació es van situar Múrcia, Catalunya i Galícia, amb pujades del 4,4%.

  Per la seva banda, Andalusia i Extremadura, van igualar la taxa nacional, al registrar increments del 4,3%, mentre que els preus de Navarra, la Rioja, el País Valencià i Canàries van créixer un 4,2% en taxa interanual.

  Finalment, el menor increment, amb un augment del 3,4%, es va registrar a Ceuta, seguida de les comunitats de Melilla (3,5%) i Balears (3,8%), mentre que Madrid que va registrar un increment del 4%, i el País Basc del 4,1%.