8 de marzo de 2021
3 de juny de 2009

El IV Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Mallorca s'inaugura demà amb la projecció de 'The World Unseen'

PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

El IV Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Mallorca, també conegut com a Festival del Mar, arrenca demà a Palma amb l'estrena de la cinta africana 'The World Unseen', pel·lícula alabada per la crítica especialitzada internacional d'Europa i Amèrica, en un acte inaugural que començarà a les 20.30 hores al Teatre Municipal.

Tot i això, el festival durarà fins al 13 de juny i mostrarà les millors peces del cinema independent de temàtica homosexual dels cinc continents, com les procedents d'Austràlia ('The Vicious and the delicious'), Israel ('Antárctica'), Sud-àfrica ('The world Unseen'), Xipre ('Ashes of summer'), Canadà ('Mulligans') o Nova Zelanda, que participa amb el film 'Teddy', a més dels Estats Units, El Regne Unit, Itàlia, França, Alemanya.

En aquest sentit, una vegada finalitzada la primera cinta, a partir de les 22.30 hores començarà el primer dels cinc cicles de curtmetratges a concurs que componen l'edició 2009 del certamen. Així, les primeres produccions es divideixen en dos de temàtica gai --('Jo només miro' i 'Neurotica')--, així com dos de temàtica lèsbica ('Easy tiger' i 'Acció-Reacció'), i una de temàtica bisexual (la italiana 'Ciao Tresor').

En aquesta última, el director Amedeo Proccopio situa l'acció en un misteriós club nocturn, on entre balls suggerents, un home "alguna cosa alterat" li proposa a una dona que es fiqui al llit amb ell, acabant la història amb un final "inesperat".

A més, per a aquesta jornada inaugural l'organització del Festival del Mar ha confirmat la presència del prestigiós director John Salazar, autor, entre d'altres, del curtmetratge nacional 'El meu cul és meu', que s'estrenarà dissabte que ve.

Alhora, cap recordar que el Festival té fixades tres projeccions diàries, al teatre Municipal, i fins al 13 de juny, a les 18.3, 20.30 i 22.30 hores, excepte els dies 8, 9 i 10 de juny, en què les pel·lícules i curtmetratges es projectaran a la seu de l'Associació Lesbiana, Gai, Transsexual i Bisexual de les Illes Balears (Ben Amics), ubicada al carrer Conquistador de la capital balear.

DESCOMPTES ESPECIALS PER A CINÈFILS

Els preus per cada sessió ascendeixen, en taquilla, a 6 euros, mentre que costaran tan sols 5 euros si la compra es fa anticipada a la seu de Ben Amics o en www.generaltickets.com. A més, existeix un abonament de sis sessions per 25 euros i un altre de 12 sessions per 45 euros.

El Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Mallorca, que dirigeix Frieder M. Egermann, es realitza amb el suport de l'Ajuntament de Palma de Mallorca, el Consell Insular de Mallorca, l'Institut d'Estratègia Turística dels Illes Balears, 'Inestur' i l'Associació de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de les Illes Balears 'Ben Amics'.

Alhora, el Festival té el patrocini del Restaurant Cocó La Nuit, Hotel Rosamar, Amic Hotels, Hotel Àries, Última Hora Mallorca, Punto Radio Mallorca, Black Cat, Restaurant Safrà, La Demence, Eivissa G, Vanity Gai, Odissea, Renault, Cooltra, i Beewi.