1 de abril de 2020
22 de juliol de 2008

El JEN demana la paralització de la construcció HPO en sòl rústic i de transició

PALMA DE MALLORCA, 22 de juliol (EUROPA PRESS)

El JEN va demanar avui el Govern que iniciï el procés de contactes amb les constructores per negociar la mobilització d'habitatges buides com HPO, preferentment en règim de lloguer, o l'adquisició de part d'aquests habitatges per crear un parc d'habitatge públic consistent.

En un comunicat, el JEN també va sol·licitar a l'executiu autonòmic que "paralitzi" qualsevol intenció de construir en sòl rústic i de transició sense abans haver esgotat qualsevol possibilitat de mobilitzar aquests habitatges ja construïdes.

"La notícia sobre l'existència de 5.000 habitatges buides de nova construcció a Balears (2.500 a Palma) ens dóna, una vegada més, una trista imatge sobre els excessos i abusos de la construcció a les nostres Illes. Aquest fet, juntament amb la coincidència amb la intenció de l'administració de construir 5.000 habitatges protegits, alguns en sòl rústic, ens obliga a demanar a l'administració autonòmica a fer un nou replantejament", va assenyalar la formació.

Així, el secretari general del JEN, Joan Ferrà, va assegurar que "hem de recordar que l'accés a l'habitatge a Balears és el més precari de tot l'estat". "Si tenim en compte l'escàs territori disponible i el valuós cost ambiental i econòmic d'aquest, no es podria entendre la passivitat del Govern davant d'aquest tema", va afegir.

"Des del JEN considerem que cal prioritzar el dret a l'habitatge en lloc de facilitar els processos especulatius com s'ha fet fins ara, especialment en l'etapa de govern del PP", va concloure.