20 de septiembre de 2020
24 de juliol de 2019

José Ramón Bauzá s'afilia a Ciutadans

José Ramón Bauzá s'afilia a Ciutadans
José Ramón Bauzá (Cs), en el Parlament Europeu - CIUDADANOS - ARCHIVO

MADRID, 24 Jul. (EUROPA PRESS) -

La diputada Sara Giménez i l'eurodiputat de Ciutadans (Cs) José Ramón Bauzá s'han afiliat al partit, segons ha informat en comunicat la pròpia formació 'taronja'.

Giménez, advocada i activista del col·lectiu gitano, va ser elegida diputada en els comicis del passat 28 d'abril, mentre que Bauzá va fer el propi en el Parlament Europeu després de concórrer en la llista de Ciutadans a Brussel·les.

Aquest moviment arriba després de les baixes que s'han produït en el si de Ciutadans després de la crisi viscuda pel seu gir a la dreta. A finals de juny, enmig del debat sobre si la formació d'Albert Rivera havia de pactar amb Pedro Sánchez, el diputat i responsable d'Economia Toni Roldán va abandonar tots els seus càrrecs i va criticar durament l'estratègia del partit.

A Roldán li van seguir l'eurodiputat Javier Nart i el líder a Balears, Xavier Pericay, els quals van dimitir de l'Executiva. L'última marxa va ser la del fundador del partit Francisco de Carreras, que va decidir donar-se de baixa.

El partit celebrarà el proper 29 de juliol un Consell General extraordinari, el màxim òrgan de govern entre assemblees, en el qual està previst que es reformin els estatuts i s'ampliï l'Executiva fins a 50 membres.

Aquest moviment s'ha vist com un intent de compensar les dimissions i d'incloure dirigents afins a Rivera. Es preveu que els diputats Marcos de Quinto, Edmundo Bal i Joan Mesquida, fitxatges en els últims comicis, passin a formar part d'aquest òrgan.