12 de noviembre de 2019
 • Lunes, 11 de Noviembre
 • 7 de setembre de 2009

  Julve afirma que Flaquer "no té cap intenció" d'abandonar la primera línia política pel cas Can Domenge

  PALMA DE MALLORCA, 7 Sep. (EUROPA PRESS) -

  La portaveu d'Unió Mallorquina (UM), Catalina Julve, ha afirmat avui que l'actual president de la formació, Miquel Àngel Flaquer, "no té cap intenció" d'abandonar la primera línia de la política balear a causa de la seva imputació en el cas Can Domenge, i després que la jutgessa que instrueix el cas imposés una fiança de responsabilitat civil de 38,5 milions d'euros contra ell i les empreses Sacresa i Construccions Ferrà Tur per la venda del solar palmesà.

  Segons va exposar avui Julve, en declaracions realitzades als mitjans de comunicació al final d'una roda de premsa oferta a la seu del Consell, la fiança decretada és "molt quantiosa" i, en aquest sentit, es va preguntar sobre els motius que van conduir a la jutgessa a imposar-la.

  La portaveu d'UM ha rebutjat que la situació estigui afectant "en absolut" al partit o al seu actual president, perquè "no té res a veure" la seva gestió al Consell durant la passada legislatura, quan ha estat conseller d'Economia i Hisenda de la institució insular, amb el seu càrrec en la formació.

  A més, ha destacat que l'actuació de Flaquer es va limitar a presidir la mesa de contractació del concurs de Can Domenge, que va donar lloc a un expedient que va qualificar d'"impecable i administrativament correcte", ha dit.

  En aquest sentit, Catalina Julve ha recordat que la fiança imposada és per responsabilitat civil, "no per altres casos", i va destinada a avalar un procés que s'està investigant, de manera que la va distingir d'una multa o sanció. A això ha afegit que, "pel que sé, els advocats de la defensa de Miquel Àngel Flaquer la recorreran", tot i que sempre des del respecte a les decisions de la Justícia.

  Cap recordar que la quantiosa fiança ha estat imposada dijous passat, 3 de setembre, a més de a Flaquer, als també encausats Francisco Ferrà (de Construccions Ferrà Tur), i Mario Sanz i Joan Maria Pujals (de Sacresa Terrenys Promoció), i a les empreses que representen, adjudicatàries dels terrenys de Can Domenge, per un preu molt inferior al del mercat, en el concurs convocat el 2006 pel Consell de Mallorca i que actualment es troba sota investigació judicial.

  La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 12, Mari Carmen González, va establir en la seva interlocutòria que la fiança solidària va dirigida així a assegurar les responsabilitats pecuniàries pels perjudicis derivats de la resolució del concurs. A més, estableix un termini de 24 hores --a partir de la seva notificació-- perquè puguin fer-la efectiva ja que, de no fer-ho, es procedirà a l'embargament de béns per cobrir les responsabilitats.