12 de diciembre de 2019
25 de maig de 2010

El jutge ajorna el judici contra Hidalgo al 5 de juliol per problemes de salut de l'exalcalde

PALMA DE MALLORCA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

El jutge ha suspès i ajornat al pròxim 5 de juliol a les 12.15 hores el judici programat per avui contra l'exalcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, després que el seu advocat, Manuel Murillo, sol·licités l'ajornament del judici per problemes de salut del seu patrocinat, van informar fonts judicials a Europa Press.

Es dóna la circumstància que el pròxim dia 5 de juliol està prevista la celebració d'un altre judici sobre el cas Andratx (peça separada número 2), que tindrà lloc en el jutjat penal número 4 a partir de les 9.15 hores.

L'exedil andritxol havia de ser jutjat avui en el marc d'una nova peça del cas Andratx (la número 74) a la qual Fiscalia i acusació particular postulen que l'exprimer edil va vendre quatre finques de la seva empresa Automòbils Eucar S.L. malgrat que no comptava autorització judicial per a això ja que sobre els seus béns pesaven certes cauteles per possibles responsabilitats civils.

D'aquesta manera, el Ministeri Públic sol·licita un any de presó per un delicte d'aixecament de béns i 24 mesos de multa a raó de 50 euros diaris per trencament de mesures cautelars, o alternativament un any de presó per aixecament i vuit mesos per desobediència greu. Mentrestant, l'acusació particular, exercida per l'Ajuntament 'andritxol' a través de la lletrada Isabel Fluxà, demana un any i sis mesos de presó per aixecament i nou mesos per desobediència.

Cap recordar que la complexitat del cas Andratx va provocar l'obertura d'un total de 74 peces separades -de les quals hi ha dos que estan acumulades, per la qual cosa es reduiria a 73). De totes elles, s'ha dictat sentència en quatre (56, 32, 12 i 62), hi ha pendents de judici altres tres -entre les quals hi ha la d'avui- i en altres quatre ja està finalitzada tota la instrucció, mentre que s'han decretat un total de 18 sobreseïments ferms i un provisional.