22 de marzo de 2019
 • Jueves, 21 de Marzo
 • 5 de octubre de 2010

  El jutge del cas Ibatur reprèn dimarts els interrogatoris amb la declaració d'una imputada i dos testimonis

  PALMA DE MALLORCA, 5 Oct. (EUROPA PRESS) -

  El titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Sola, reprendrà aquest dimarts els interrogatoris del cas Ibatur, que investiga una complexa trama de presumpta corrupció per la qual s'haurien desviat milions d'euros durant la passada legislatura a través de l'Institut Balear de Turisme, i en el marc del qual han estat detingudes en tres fases diferents un total de 16 persones, entre les quals hi ha exalts càrrecs del Govern i diversos empresaris.

  En concret, aquest dia està esmentada a declarar en qualitat d'imputada Francisca Jaume, que va col·laborar en l'elaboració del càtering de les fires a les quals assistia la Conselleria de Turisme el passat mandat, i qui al costat del seu marit Kamal Dorai ha estat detinguda el passat 1 de juliol en el marc de l'Operació Passarel·la. En la seva declaració policial, l'encausada ha assegurat que mai havia viatjat a aquestes fires, sinó que era Dorai qui acudia, i ha recalcat no haver rebut "res" del Ibatur.

  Aquest mateix dia estan fixades les compareixences d'una empleada del Ibatur, Concepción M., així com de l'ex productora de l'empresa Espiral, Patricia Concepción N., totes dues com a testimonis segons consta en la providència emesa pel magistrat, a la qual va tenir accés Europa Press i en què hi ha previstes un total de 17 compareixences (sis imputats i onze testimonis) durant la primera quinzena d'octubre.

  Mentrestant, també aquesta setmana, concretament divendres, estan citats com a testimonis una administrativa de Espiral, l'administrador mancomunat de l'empresa Mincer, i el propietari de la mercantil Di7.

  Es dóna la circumstància que divendres passat estava esmentada com imputada l'ex gerent del Consorci de Desenvolupament Econòmic de les Balears (CDEIB), Antònia Ordinas, tot i que finalment la seva declaració ha estat suspesa a petició del seu defensa per patir un còlic nefrític. Ordinas està en llibertat sota fiança de 100.000 euros en el marc d' una altra causa de presumpta corrupció, el cas Scala, en què és una de les principals encausades.

  El passat 4 d'agost Lope Sola va acordar, després de més d'any i mig d'investigacions, aixecar el secret de sumari que pesava sobre la major part del cas Ibatur, malgrat que encara es troba sota secret la documentació relacionada amb el patrocini per part del Govern de la competició Mallorca Classic, organitzada per Match Golf Consulting i Real Pula Golf, així com la relativa a l'empresa Over Marketing y Comunicación.