26 de marzo de 2019
 • Lunes, 25 de Marzo
 • 14 de agost de 2008

  L'advocat d'Amengual assegura que de moment, no ha arribat cap petició de presó per al seu client

  PALMA DE MALLORCA, 14 d'agost (EUROPA PRESS)

  Bartomeu Vidal, advocat de l'ex-gerent del Consorci Turisme Jove del passat Govern del PP, Damià Amengual, ha assegurat avui que de moment, no ha rebut cap petició de presó per part de la Fiscalia per al seu client i, en aquest sentit, va assenyalar que durant la seva declaració davant del jutge de guàrdia del Jutjat d'Instrucció número 8 de Palma, Antoni Rotger, coneixerà "realment" com està la situació del seu defensat.

  A la seva arribada als Jutjats de Via Alemanya a les 10.30 hores, Vidal va informar que està prestant assistència lletrada a Amengual i a l'ex-director general de Joventut, Juan Francisco Gálvez, els qui, segons va recordar, es van acollir al seu dret a no declarar davant de la Policia Nacional.

  Preguntat sobre l'ordre dels interrogatoris davant del magistrat i els dos fiscals Anticorrupció Pedro Horrach i Miguel Ángel Subirán, al llarg d'aquest matí, el lletrat ha reconegut que encara no ho coneix i, d'altra banda, va dir que ha vingut als Jutjats per posar-se a disposició del jutge per a les declaracions que es puguin produir per part de Amengual.

  Així, Amengual va arribar als Jutjats de Palma a les 09.28 hores, en una furgoneta de la Policia Nacional, al costat de l'excap de Serveis i Manteniment del Consorci Turisme Jove, Francisco Gosálvez, els qui anaven emmanillats junts i que en cap moment es van tapar la cara. Mentre que el segon anava capcot i amb la mirada cap al terra, Amengual es mostrava segur amb una actitud seriosa i tranquil·la.

  Per la seva banda, la primera a arribar va ser la dona de Gosálvez, Maria Auxiliadora Pérez, a les 09.05 hores, i ho va fer en una furgoneta de la Policia Nacional i emmanillada al costat d'una altra detinguda aliena a aquest cas. A l'arribar als Jutjats, on la Policia Nacional havia acordonat la zona d'entrada, davant de la presència de més de 15 mitjans de comunicació, Maria Auxiliadora Pérez es va cobrir la cara amb un braç per impedir ser fotografiada.

  Actualment, els tres arrestats es troben en els calabossos dels Jutjats a l'espera que el jutge de guàrdia Antonio Rotger, els presti declaració per la seva presumpta implicació en el cas de corrupció ordit suposadament per la cúpula del Consorci del passat Govern del PP i que podria ascendir a un frau de 3 milions d'euros, i pel que romanien detinguts des de dilluns passat en els calabossos de la Prefectura Superior de Policia de les Balears.

  El Ministeri Fiscal, representat pels fiscals Anticorrupció Pedro Horrach i Miguel Ángel Subirán, acusa els imputats de presumptes delictes de malversació de fons públics, suborn, prevaricació, falsificació de documents públics i negociació prohibida per a funcionaris.

  Les detencions d'aquestes tres persones responen a una denúncia interposada davant de la Fiscalia Anticorrupció pels serveis jurídics de l'executiu autonòmic, després de comprovar que s'havien produït "irregularitats" en la gestió dels comptes del citat òrgan dependent de la Conselleria de presidència i Esports, dirigida llavors per la popular Rosa Puig.

  Fonts de la Conselleria de Joventut i Esports van informar a Europa Press que després de detectar-se les esmentades irregularitats en la gestió dels fons del Consorci, entre les quals s'inclouen l'autolloguer que es va fer l'ex-cap de Serveis i Instal·lacions del Consorci, Juan Francisco Gosálbez -un dels possibles detinguts-, d'una oficina seva per 54.000 euros anuals, el conseller va sol·licitar als Serveis Jurídics del Govern que comprovessin aquestes "coses estranyes", amb la finalitat que, després, fossin posades en coneixement de la Fiscalia.

  Així, el conseller de Joventut i Esports, Mateu Cañellas, va sol·licitar una auditoria a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació perquè analitzés en profunditat quin era el forat real que tenia el Consorci de Turisme Jove, amb l'objectiu de comprovar si totes les factures eren reals.

  Després de comprovar l'existència d'irregularitats, els serveis jurídics del Govern van interposar una denúncia davant de la Fiscalia, que dilluns passat va decidir actuar. Des d'aleshores, a més dels tres citats arrestats, ahir van ser detingudes tres persones més identitats de les quals no han transcendit i que, després de declarar davant de la policia, van ser posats en llibertat. A més, dilluns passat la policia va prendre declaració a dos empresaris de la construcció als quals també se'ls imputen delictes de suborn pel pagament de comissions il·legals a Gosálbez i que també van ser posats en llibertat.

  Amb això, ja són onze les persones que han estat imputades en el marc de la investigació que està portant a terme la Fiscalia Anticorrupció per aclarir la presumpta trama de corrupció organitzada per aquest Consorci, màxim responsable del qual, l'exdirector general de Joventut, Juan Francisco Gálvez, va acudir ahir a declarar com a imputat a la Direcció, però va abandonar les dependències al cap de quinze minuts. Gálvez es va acollir al seu dret a no declarar, segons va confirmar a la premsa el Fiscal Miguel Ángel Subirán.

  La portaveu del Govern, Margarita Nájera, ja va admetre el mes d'abril passat que el Consorci de Turisme Jove de les Balears pateix un "dèficit estructural" que, segons va criticar, va ser "encobert" durant la passada legislatura i que s'ha produït a causa que aquest òrgan, dirigit actualment per Rafel Gelabert, va néixer amb un pressupost "gairebé desfasat", el que, segons la seva opinió, demostra una gestió "absolutament negligent i amb una falta de competència total".