7 de junio de 2020
11 de desembre de 2008

L'Ajuntament d'Eivissa comptarà en 2009 amb 57,6 milions d'euros, dels quals 13,5 es destinaran a inversions

EIVISSA, 11 de desembre (EUROPA PRESS)

La batlesa d'Eivissa, Lurdes Costa, i el regidor d'Hisenda del consistori, Santiago Pizarro, van donar a conèixer avui els Pressupostos amb els quals comptarà el seu executiu en 2009 i 57,6 milions d'euros del qual, 13,5 es destinaran a inversions reals. El major muntant anirà destinat a l'adquisició de la Torre 2 del Cetis, edifici en el qual es condensarà un important nombre d'oficines municipals, segons va concretar la batlesa, gràcies a una partida de 6,3 milions d'euros.

Per a la seva adquisició, Costa va matisar que l'equip de govern ha sol·licitat un crèdit flexible al Govern Espanyol. La finalitat d'aquesta iniciativa és concentrar tots els serveis que actualment es presten en benefici dels ciutadans. Així l'esmentat enclavament englobarà totes les oficines municipals de Policia Local, serveis econòmics o atenció al ciutadà.

La batlesa va destacar que aquest muntant "no només servirà per adquirir l'esmentada torre sinó que també permetrà reutilitzar els edificis que avui compleixen l'esmentada tasca per a altres fins". A més la informàtica i senyalització del Cetis tindrà una inversió addicional de 600.000 euros, amb la finalitat de "caminar cap a la finestreta única condensant les tramitacions administratives per adaptar-nos a l'era digital".

L'executiu confia que aquesta infraestructura, que acull a més la nova estació d'autobusos del municipi, estigui en ple funcionament a finals del 2009.

La reforma de la Plaça Espanya amb 456.000 euros, el concurs i obres de reforma de Vara de rei i la Plaza del Parque, amb un muntant de 3,5 milions d'euros, la reforma del carrer d'Emmig, amb 655.000, o del Centre Cívic de sa Penya amb 1,2 milions d'euros eren altres dels projectes destacats per l'edil.

Les despeses corrents del municipi en aquests Pressupostos rondaran els 17 milions d'euros, mentre que les despeses de personal s'incrementaran en gairebé un 14% arribant als 17,5 milions d'euros. La batlesa va matisar que aquest esforç es justifica "en un compliment dels acords tancats amb els representants municipals dels funcionaris del consistori amb la finalitat de fomentar la seva productivitat".

S'incorporen, a més, a la plantilla del consistori un lletrat, un tècnic de cultura, un aparellador, una treballador social i dos auxiliars administratius per a urbanisme. Alhora es recuperen 8 places de policia i es millorarà el Mercat Pagés.

La primera edil va recordar que el seu executiu farà també un important esforç per a la creació de llocs de treball i promoció social i que incrementen en un 66% les partides en promoció econòmica "per buscar el major benefici de la ciutadania".

Respecte a 2008 aquest muntant creix en 7,7 milions d'euros, sobretot en matèria d'actius financers, on es duplica fins als 13,5 milions d'euros.

La producció de béns de caràcter social també augmenta passant dels 21,5 milions del 2008 als 24,2 de 2009. Es tracta de llocs molt tècnics "amb vista a cobrir àrees molt tècniques".

Els Projectes d'ampliació del Parc de la Pau, de millora de l'Avinguda Sant Jordi i de peatonalització de Sa Colomina, inclosos en els Plans Insulars d'Obres i Serveis, PIOS, comptaran amb un Pressupost d'1,58 milions d'euros, mentre que l'ampliació del Museu d'Art Contemporani disposarà d'1,22 milions d'euros.

La reposició de carrers tindrà un muntant de 400.000 euros, la modernització d'equips informàtics 360.000, la rehabilitació de les muralles 115.000 euros i l'expropiació del solar de l'antiga plaça de toros costarà a les arques municipals gairebé 2 milions d'euros.

Respecte a les iniciatives que s'engloben a la societat mixta Imvisa la batlesa va donar compte del començament de dues promocions d'Habitatges de Protecció Oficial que suposaran la creació de 68 immobles en aquest sistema i una inversió de gairebé set milions d'euros.

Totes dues ja han sortit a concurs. Aquests se sumen a altres promocions que incrementen la xifra en 5,4 milions d'euros més i que suposarà la posada en marxa d'altres 50 HPO. Respecte a aquestes últimes es troben en fase de projecte i la seva licitació s'executarà al llarg de 2009. La batlesa va destacar, en declaracions recollides per Europa Press, que aquest exercici ha estat especialment difícil tancar els comptes "degut a la complexa conjuntura econòmica".

La construcció i explotació de l'aparcament del solar de l'antiga plaça de toros també correspondrà a aquesta empresa.