15 de diciembre de 2019
 • Sábado, 14 de Diciembre
 • 9 de setembre de 2019

  L'Ajuntament d'Eivissa presenta un estudi sobre la situació de l'habitatge al Pla d'Impuls del Turisme Sostenible

  EIVISSA, 9 Sep. (EUROPA PRESS) -

  L'Ajuntament d'Eivissa elaborarà un estudi sobre la situació de l'habitatge en el municipi amb l'objectiu que aquest informe pugui ser finançat amb fons del Pla Anual d'Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

  Segons ha destacat el Consistori, té la intenció d'estudiar la repercussió que té el turisme sobre l'habitatge, fent especial èmfasi en les desigualtats socials que produeix.

  El projecte inclou l'elaboració d'una base de dades que contingui la situació de cadascuna dels habitatges de la ciutat, 23.715 unitats cadastrals amb ús residencial.

  A més, pretén cartografiar les característiques del parc d'habitatges i analitzar dades per aprofundir en el coneixement i comprensió de les desigualtats socials que provoca el mercat de l'habitatge a la ciutat.

  El regidor d'Habitatge, Aitor Morrás, ha declarat que l'estudi serà "pioner" a Balears i Espanya, ja que analitzarà "de manera interseccional i integral la dinàmica immobiliària d'una de les ciutats turístiques on la bombolla està generant un conflicte urbà més rellevant".

  Segons Morrás, l'informe està concebut com "el primer pas clau per crear polítiques urbanes que posin fre a aquest escenari d'injustícies i desigualtats socials a través de l'habitatge".

  En la primera fase es recolliran dades sobre els habitatges i els seus inquilins, realitzant-se un cens porta a porta per construir una base de dades integral. Després, ha informat l'Ajuntament, es representaran cartogràficament les variants que caracteritzen la situació de l'habitatge.

  També s'elaborarà un mapa sobre el règim de tinença d'habitatges, el seu ús o sobre el preu del lloguer, entre altres qüestions.

  COMPRA D'UN SOLAR

  L'Ajuntament ha presentat a més la convocatòria de l'ITS la compra del solar de l'Hospital Vell de Dalt Vila amb la intenció posterior de recuperar, estudiar i posar en valor el jaciment existent per crear un parc arqueològic de caràcter públic i obert a la ciutadania, complint un projecte inclòs al programa electoral.

  Des del Consistori han destacat que la recuperació del solar permetrà connectar la zona amb la ronda Calvi i el baluard de Sant Jaume.

  Para leer más