11 de noviembre de 2019
24 de setembre de 2009

L'Ajuntament nega que l'IBI vagi a incrementar-se 50 euros per als habitatges mitges

PALMA DE MALLORCA, 24 Sep. (EUROPA PRESS) -

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Palma, Andreu Alcover, va negar avui que l'Impost de Béns Immobles (IBI) vagi a tenir un increment aquest any de 50 euros per als habitatges mitges, i ha afirmat que només els propietaris d'un habitatge de 600.000 euros experimentaran aquesta pujada en el rebut de l'IBI.

En declaracions a Europa Press, Alcover ha explicat que el mes d'octubre passat del 2008 l'ajuntament va aprovar una pujada de l'IBI del 5,6%. Tot i això, atès que el consistori va renunciar aquest any a revisar els valors cadastrals donat el context de recessió econòmica actual, "la pujada que percebran els propietaris d'un habitatge mitjana serà d'entre 15 i 20 euros", ha assegurat.

En aquest sentit, ha assenyalat que l'increment de l'IBI a Palma és molt inferior a l'aplicat en altres ajuntaments com Calvià, que, segons ha assegurat Alcover, ha augmentat l'impost un 15%, Marratxí (+10-12%), Llucmajor (+80%) o Felanitx, que ho ha incrementat un 40% en dos anys. "De mitjana aquests Consistoris han aplicat pujades d'un 40% en dos anys", ha precisat. Finalment, ha recordat que els propietaris de Palma poden elegir pagar 'a la carta' i fraccionar els pagaments en 12 mensualitats.