6 de marzo de 2021
3 de juny de 2009

L'Ajuntament de Palma demolirà tres edificacions del poblat gitano de Son Banya

PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Junta de govern municipal va decidir avui el projecte de demolició d'un total de tres edificacions en el poblat gitano de Son Banya, fet que representa l'últim pas administratiu i tècnic restant per poder procedir a la intervenció de reallotjo en aquesta zona de la capital balear.

Tot reallotjo que es gestiona des de la regidoria de Benestar Social va acompanyat de la demolició de les edificacions desocupades, de manera que aquest pla d'actuació va acompanyat d'un procediment tècnic que fa possible la demolició en condicions de seguretat, segons ha informat avui l'Ajuntament de Palma a través d'un comunicat.

Tot i això, la nota ha remarcat que després de l'aprovació d'avui a la Junta de govern, aquest procediment tècnic serà incorporat a tots els expedients de reallotjo que porti a terme el departament dirigit pel regidor Eberhard Grosske.

Cap recordar que el pla de reallotjo dels residents del poblat gitano de Son Banya ha començat el mes de juliol passat (2008) de manera progressiva, i atenent a les necessitats de les famílies que ho integren, així com que es tracta d'una dispersió "necessària", i que es converteix en una "regla d'or" en tot aquest procés, ja que les famílies es reallotjaran a un total de 100 habitatges en els diferents barris de la capital balear.

Alhora, en l'esmentada Junta també es va aprovar el Reglament de la Comissió de Festes Populars de l'Ajuntament de Palma, en què a més, i a proposta d'una entitat protectora d'animals, el tinent d'alcalde i regidor de l'àrea de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, ha incorporat un membre més per vetllar per la protecció dels drets dels animals en les festes populars.

Finalment, també ha estat aprovat el Reglament de Cooperació del consistori, que, ara, té un òrgan assembleari de tipus consultiu en matèria de cooperació i que pot estar format per totes les entitats de cooperació inscrites en el Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes.