27 de enero de 2020
10 de abril de 2008

L'Ajuntament de Palma immobilitza articles tèxtils i de calçat de comerços de Pere Garau a falta d'etiquetatge

En total, s'han aixecat 90 actes a 34 comerços de la zona i s'espera intervenir una gran quantitat de gènere il·legal

PALMA DE MALLORCA, 10 d'abril (EUROPA PRESS)

L'Ajuntament de Palma manté immobilitzats més de mig centenar d'articles tèxtils i de calçat en dos comerços de la zona de Pere Garau a falta d'etiquetatge o d'identificació de l'origen del gènere, entre d'altres incompliments de la normativa vigent, mentre que es disposa a emprendre la mateixa acció durant els pròxims dies en altres 32 establiments.

Així ho va indicar avui la regidora de Turisme, Comerç i Consum, Joana Maria Borràs, qui va donar a conèixer a l'Ajuntament els resultats de la campanya d'inspeccions realitzada durant els últims dos mesos sobre 61 comerços d'aquest segment en el popular barri palmesà, que s'ha saldat amb l'aixecament d'un total de 90 actes informatives a 34 d'ells, en els que es van trobar deficiències en més de la meitat dels productes que ofereixen.

Borràs, qui va donar a conèixer aquestes actuacions en companyia de la directora general de Comerç i Consum, Sandra Cevenini, va destacar que es van posar en marxa després de comprovar els tècnics municipals que es venia produint un "incompliment flagrant" de la normativa en matèria de consum, especialment els reals decrets 396/90 i 769/84, relatius a l'etiquetatge i a la informació que s'ofereix al consumidor.

Aquesta situació implica, a més, un incompliment de l'ordenança municipal de Regulació de Serveis de Consum i Comerç, així com l'Estatut dels Consumidors de la Comunitat Autònoma, de manera que l'edil es va mostrar partidària d'intervenir abans que s'estengui la sensació que "això sí que és vida !" i, per tant, es produeixi un "efecte crida", ha afegit .

Cap aclarir que els articles van ser immobilitzats dimarts passat i actualment romanen a l'interior dels establiments afectats; mentre que, segons va avançar Borràs, en els pròxims dies se n'aniran realitzant noves intervencions que, previsiblement, afectaran a "molta quantitat de gènere" i, de fet, espera que finalment serà decomissat el material.

INSPECCIONS PER TOTA LA CIUTAT

De fet, la regidora es va referir que la campanya serà permanent i no puntual, així com que les inspeccions s'ampliaran a "tota la ciutat" al llarg dels pròxims mesos. Sobretot, a zones que, com Pere Garau, són considerades "sensibles" a la proliferació d'oferta comercial que no s 'adapta a les normatives, com les Avingudes, Carrer Manacor i el barri de Santa Catalina.

Pel que fa al futur de les actes aixecades, Borràs va recordar que l'Ajuntament de Palma no té competències sancionadores, de manera que es limitarà a remetre els expedients a la Direcció General de Consum del Govern, que podria imposar multes milionàries als establiments incomplidors de les normatives, que va estimar que també s'ubiquen en els nuclis turístics del municipi.