12 de noviembre de 2019
 • Lunes, 11 de Noviembre
 • 24 de setembre de 2009

  L'Ajuntament de Palma iniciarà dilluns que ve les obres per analitzar l'estructura d'un dels blocs de Corea

  PALMA DE MALLORCA, 24 Sep. (EUROPA PRESS) -

  El Consorci per a la Rehabilitació Integral de Barris (RIBA) iniciarà dilluns que ve les obres per analitzar l'estructura d'un dels blocs dels habitatges del Camp Redó, conegudes com a Corea, després que avui el consell de gerència de l'Ajuntament de Palma aprovés el projecte.

  L'actuació, que té com a objectiu determinar si és possible portar a terme la renovació de l'estructura existent o, en canvi, si cal demolir-la per construir un nou edifici, tindrà lloc en l'escala central 2A del bloc XII.

  Segons ha informat el consorci en un comunicat, les obres es prolongaran durant un mes i consisteixen en la demolició parcial dels elements no estructurals del bloc. Així, una vegada conclòs aquest treball, es farà una anàlisi estructural per determinar l'estat de conservació de l'immoble.

  L'anàlisi preveu la realització d'una sèrie de tastos dels materials en el mateix edifici i l'extracció de mostres per analitzar a un laboratori especialitzat. Així, els resultats confirmaran si és possible o no mantenir "l'esquelet" de l'edifici.

  L'arquitecte Joan Cerdà serà l'encarregat de fer el projecte bàsic i d'execució dels habitatges socials de Camp Redó, després d'haver guanyat el concurs per al disseny dels nous habitatges.

  A més, RIBA convocarà un concurs públic per adjudicar les obres, que es preveu que comencin entre finals de l'any 2009 i principis del 2010. Les actuacions de reforma dels blocs socials de Camp Redó parteixen de les premisses de conservació -en la forma i el volum- de l'edifici original. Així, a partir d'aquest criteri, es planteja la conservació integral de l'estructura, sempre que els estudis tècnics previs que es portaran a terme ho aconsellin.