12 de noviembre de 2019
31 de gener de 2008

L'Ajuntament de Palma regala a Merkel i a Zapatero vàries litografies de Miró

PALMA DE MALLORCA, 31 Gen. (EUROPA PRESS)

L'Ajuntament de Palma ha obsequiat avui al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i a la cancellera alemanya, Angela Merkel, amb vàries litografies titulades 'El vol de l'alosa' il·lustrades pel pintor Joan Miró.

El lliurament de l'obsequi ha tingut lloc a la sala de sessions amb motiu de la visita que els dos mandataris han realitzat al Consistori palmesà en el marc de la Cimera hispano-alemanya celebrada avui a Mallorca.

Les litografies són fruit d'una col·laboració de l'artista amb poetes de l'Illa, com Miquel Bota, Guillem Colom, Miquel Dolç, Eliseu Feijoo, Josep M. Forteza, entre d'altres.

Miró va il·lustrar tots els poemes i finalment plasmà el resultat en un llibre acompanyat de la litografia, datada en 1973, i que conté la firma de l'artista a l'aigua i onze colors diferents.

Les 140 persones que componen les dues delegacions han rebut de l'Ajuntament de Palma un lot de gastronomia mallorquina, compost de sobrassada, oli verge, formatge de cabra, un pot de foie i galetes d'Inca. També han rebut una ensaïmada, amb un text en el que l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, explica que es tracta d'un dolç típic de Mallorca.