22 de abril de 2019
 • Domingo, 21 de Abril
 • Sábado, 20 de Abril
 • 5 de agost de 2008

  L'Ajuntament de Sant Antoni modificarà la normativa de platges per penalitzar el mal ús per part dels ciutadans

  EIVISSA, 5 d'agost (EUROPA PRESS)

  La coordinadora de platges de Sant Antoni, Maria José Sánchez, ha assegurat avui l'Ajuntament del municipi està modificant l'ordenança d'ús i gaudi de platges per adaptar-les al mal ús que en fan els ciutadans, pel que fa a escombraries. "Lamentablement sembla que no som capaços d'aprendre si no ens toquen la butxaca", va assenyalar Sánchez.

  Així, va detallar que cada ajuntament té una ordenança municipal en aquest àmbit en la qual pot incloure sancions per no recollir escombraries.

  Per a Sánchez, els principals problemes que presenten les platges vénen en la seva majoria derivats de l'ús de les persones. Causa per la qual va matisar, en declaracions a Europa Press, que "hi ha una falta de conscienciació" per part dels ciutadans tot i que "des dels organismes es treballa molt".

  En el cas concret de la badia va destacar que s'efectua una neteja al matí, una altra manual a mig demà i a les 19.00 hores hem de tornar a fer una altra perquè "la situació és penosa". La gent deixa ampolles, llaunes, borses i altres deixalles com si la platja fora un escombriaire, va assegurar. Segons Sánchez a part que les corporacions segueixin treballant cal encaminar l'esforç conscienciar a la gent que les platges són enclavaments públics.

  QUALITAT DE LES PLATGES

  Respecte a la qualitat de les platges va matisar que l'ajuntament va impulsar l'any passat un sistema de gestió mediambiental que inclou, a més de les anàlisis habituals, altres com el referit a la sorra.

  Segons la coordinadora de platges del municipi, Maria José Sánchez, no existeix una normativa de valors guia pel que fa a arenes "i possiblement passem més temps en la sorra que a l'aigua" motiu pel qual es va incloure aquest tipus d'anàlisis derivats dels quals regula la dels parcs públics infantils. Un estudis que posen de manifest, segons Sánchez, uns resultats pel que fa a qualitat "excel·lents".

  En el que a les meduses es refereix, va apuntar que de moment no hi ha hagut cap plaga en cap platja del municipi i només s'han presentat "casos molt aïllats i amb poca quantitat". Alguna cosa que va atribuir a les corrents.

  Ara sembla que a Menorca podria haver una plaga que podria arribar a aquesta zona, segons l'estudi de La Universitat de les Illes Balears i la Direcció General d'Emergències, "entitats amb les quals estem en contacte per, en aquest cas, prevenir l'usuari", va concloure.