4 de marzo de 2021
4 de abril de 2008

L'Ajuntament de Sant Antoni ultima el projecte de demolició de la casa de Michael Cretu

EIVISSA, 04 d'Abril (EUROPA PRESS)

L'alcalde de Sant Antoni, Josep Sala, va avançar avui, en declaracions a Europa Press, que l'Executiu ultima la redacció del projecte de demolició de la casa del músic romanès Michael Cretu.

Segons el primer edil, el rebuig per part del Jutjat del Contenciós Administratiu Número 1 de Palma a l'últim recurs contenciós per evitar aquest tràmit presentat per Baloo Music, l'empresa de Cretu, "no afegeix res nou a la planificació de l'executiu ja que només transcriu la sentència anterior en un dels seus antecedents".

Sala va afirmar que l'executiu coneix els terminis marcats per les successives sentències recaigudes des de totes les instàncies judicials i que complirà amb les mateixes.

Respecte als termes en els quals s'impulsarà l'ensorri de la mansió il·legal de Santa Agnès, l'alcalde va afirmar tenir constància dels 18 mesos des de la seva publicació finalitzen en octubre, causa per la qual va considerar innecessari el punt en el qual la magistrat del Jutjat Número 1 de Palma agrega que "transcorregut aquest termini, s 'adoptaran les mesures necessàries contra l'Ajuntament i la persona del seu alcalde fins a la total execució de la sentència".

Sala va recordar que ell mateix farà complir aquests passos tal com ha fet "des que la sentència es va fer ferm amb la negació de la legalització que demanava el promotor, la consignació de partides pressupostaris per a les seves despeses d'execució i el requeriment de l'ordre de demolició al promotor".

HORARIS DE DISCOTEQUES I BARS

Sala es va referir també a les modificacions en l'aplicació del nou horari d'obertura i tancament de discoteques unificat entre tots els consistoris de l'illa, agregant que el seu municipi "no es desmarca del mateix sinó que ha estat el pioner i exemple del text que ha patit modificacions en el seu tram final sense un criteri justificat".

Sobre aquesta qüestió va exposar que el deure del seu executiu és "assumir que cada població té un tipus d'activitat diferent i que en el cas de Sant Antoni no es pot perjudicar a un tipus d'establiments que tenen llicències per operar al matí a manera de restaurants".

De la mateixa manera va considerar que tampoc està justificada "la posició conflictiva del Consell" que, tot i que de cara a la galeria utilitza de manera continua la paraula consens després presenta postures "inamovibles" com ha ocorregut amb el Pla de Llicències Temporals de Taxis.

El primer edil del consistori va titllar aquesta norma de "conflictiva" des del seu començament i va lamentar que la seva aplicació "sigui impossible". Per aquesta raó va agregar que el seu executiu aplicarà les mesures necessàries per vetllar pel correcte funcionament dels taxis a la localitat i en el pròxim ple de la corporació "aprovarà la concessió de les poques llicències anuals pendents de concedir".

Respecte a l'anunci de l'Institut Balear de l'Habitatge, relatiu a la construcció de 12 de les 654 habitatges de protecció oficial que preveu erigir a les illes al terme municipal de Sant Antoni, l'alcalde va recordar que els solars on s'ubicaran han estat cedits "de manera gratuïta" per l'Ajuntament i va lamentar no haver tingut cap comunicació oficial sobre aquesta qüestió.