14 de agosto de 2020
22 de juliol de 2010

L'arribada de turistes estrangers a Balears baixa un 0,6% el juny malgrat ser el primer destí en volum d'arribades

MADRID, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

Balears ha estat el primer destí turístic per als turistes internacionals en el mes de juny al rebre un total de 1.338.095 visitants forans, un 25,3% del total nacional. Tot i això, les illes presenten un descens interanual del 0,6% respecte al mateix mes del 2009.

Així ho posa en relleu l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (FRONTUR) difós avui pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, que exposa a nivell general que l'arribada de turistes internacionals ha crescut el juny un 1,7% amb gairebé 5,3 milions de visitants. En aquest sentit, Balears presenta una tendència de descens davant de la pujada experimentada a nivell nacional.

La comunitat que millor comportament ha registrat en aquest mes ha estat Canàries, que ha elevat el nombre d'arribades de turistes en un 15,9%, fins a arribar a al voltant de 600.000 visitants. Altres autonomies que han crescut percentualment són Comunitat Valenciana (8%) i Catalunya, segon destí turístic amb 1,3 milions d'arribades i una pujada del 2,9%.

Respecte als mercats emissors a Espanya, cal destacar que els turistes procedents d'Alemanya, França, Itàlia i Països Baixos han tornat a recuperar el ritme de creixement d'abans del tancament de l'espai aeri.

Concretament, en el cas alemany, el juny van arribar 973.000 turistes a Espanya, cosa que representa un creixement de l'1,7%, respecte al mateix mes del 2009. Entre els principals mercats, únicament ha caigut el britànic que el juny ha baixat un 6,5%, amb 1,4 milions de turistes.

Pel que fa a l'acumulat de l'any, Balears registra un descens del 7,3% en el primer semestre del 2010 al concentrar gairebé 3,5 milions de turistes, fet que suposa en termes acumulats la caiguda més gran interanual del país pel que fa a l'arribada de visitants forans.

Mentrestant, en el conjunt del país van recalar més de 23 milions d'euros fins al mes de juny, fet que suposa un descens de l'1,8% respecte al primer semestre de l'any passat.