3 de agosto de 2020
26 de febrer de 2009

L'Audiència Provincial notificarà demà la sentència als 26 acusats del cas Son Banya

'La Paca' s'enfronta a una pena de 28,5 anys de presó, la més gran de les sol·licitades pel Ministeri Fiscal

PALMA DE MALLORCA, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

El tribunal de la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma notificarà demà, a partir de les 10.00 hores, les penes a les quals deuran enfrontar-se els 26 acusats del cas Son Banya, entre els quals es troben la principal processada, Francisca Cortés 'La Paca', el seu germà Isidro 'El Moreno' -els qui s'enfronten a les majors peticions de presó- i l'ex inspector d'Atracaments de la Policia Nacional, José Gómez 'Pepote'.

Per a la jornada que es farà pública la resolució per part del tribunal presidit pel magistrat Eduardo Calderón s'ha citat a totes les parts, tant als advocats de defensa i acusació particular com els propis inculpats, als qui al llarg de la sessió se'ls anirà notificant els càrrecs que recaiguin sobre ells.

En concret, els acusats s'enfronten amb peticions de pena que oscil·len entre els cinc i els 28,5 anys de presó. Cap recordar que, a part dels 26 encausats, Nicoletta Valeria Soltesz, també presumpta implicada, està declarada en rebel·lia per trobar-se en parador desconegut, i alhora la Fiscalia va retirar l'acusació que requeia sobre Pedro Cortés i ha demanat l'absolució de Francisco Fernández 'El Chirri'.

Els imputats van declarar el mes de gener passat, al llarg de nou dies, en el judici que s'ha fet pel cas i en què ha comparegut a més una trentena de testimonis, enmig d'una gran expectació mediàtica i un ampli desplegament policial. Les investigacions giren al voltant a les presumptes retencions il·legals produïdes en el poblat l'abril del 2006 arran d'un robatori de diners al clan de 'La Paca', a les quals van seguir la suposada trama ordida per 'Pepote' per exculpar als implicats dels segrestos a canvi d'un benefici econòmic.

En relació amb les penes reclamades, és la matriarca la que s'enfronta a la més gran de les sol·licituds, mentre que per a 'El Moreno' el Ministeri Fiscal demana 25 anys.

La resta de reus són Alejandro Cortés (per a qui sol·liciten 7,5 anys de presó), Carlos Óscar Cortés 'El Charli' (5), Francisco Fernández Cortés 'El Chirri' (lliure absolució), Francisco Pulet 'El Pastís' (9,5), Francisco Tomás Fernández 'El Ico' (7,5), Josefa Moreno (7,5), José Cortés 'Joselete El Sordo' (7,5), José Fernández Cortés (7,5), José Pedro Fernández 'El Evangelio' (9,5) i Juan Diego Fernández (7,5).

També es troben Juan Cortés 'El Loco' (17,5), Manuel Santiago Ruíz (7,5), Manuela Cortés (9,5), Manuela Fernández 'La Guapi' (7,5) Rosario Vargas (7,5), Tamara Cortès (9,5), Vicente Cortés (7,5), Bruno Gálvez (7 anys, igual que abans), Manuel Escamilla (7), Vicente Ruíz (7), José Luis Gil (7), José Gómez (11 i mitjà), María dels Àngels Ángeles López (12) i Roberto Valinotti (5,5).