13 de diciembre de 2019
 • Jueves, 12 de Diciembre
 • 20 de octubre de 2019

  Les ajudes als afectats de Thomas Cook i el pagament dels 177 milions al Govern, a debat aquest dimarts en el Parlament

  Les ajudes als afectats de Thomas Cook i el pagament dels 177 milions al Govern, a debat aquest dimarts en el Parlament
  La façana del Parlament al carrer Conqueridor. - PARLAMENT - ARCHIVO

  PALMA DE MALLORCA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

  Les ajudes als afectats per la fallida de Thomas Cook i el pagament dels 177 milions pendents d'entrega des del Govern central dels pressupostos de 2019 al Govern balear són alguns dels temes del ple d'aquest dimarts del Parlament.

  En concret, el diputat d' El PI Josep Melià preguntarà a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, sobre si el cobrament del deute es farà efectiu abans del 10 de novembre, dia en el qual se celebren els comicis nacionals.

  També el president del Partit Popular a Balears, Biel Company, preguntarà a la presidenta del Govern, Francina Armengol, si està d'acord amb el pagament del deute que efectuarà el Govern central a Balears.

  D'altra banda, el ple del dimarts conclourà amb el debat i la votació del Decret llei 2/2019 pel qual s'estableixen les ajudes puntuals per pal·liar els impactes econòmics produïts pel concurs de creditors de Thomas Cook.

  PREGUNTES A la PRESIDENTA

  Així mateix, durant el ple del proper dimarts l'oposició preguntarà sobre diverses qüestions a la presidenta del Govern balear.

  El primer a dirigir-se a Armengol serà el president d' El PI, Jaume Font, qui interpel·larà a la presidenta sobre les mesures del Govern per lluitar contra l'exclusió social.

  Posteriorment, el diputat de Ciudadanos Marc Pérez-Ribas dirigirà Armengol una pregunta relativa a la llista d'espera per a l'accés als habitatges protegits de Balears.

  Seguidament, el president de Vox Baleares, Jorge Campos, interrogarà a Armengol sobre l'exempció de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) als viatges de tercera edat.

  ALTRES QÜESTIONS

  A més de tot l'exposat en paràgrafs anteriors, el diputat 'popular' Antonio Fuster preguntarà a la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, sobre les audiències de la ràdio i televisió pública, IB3.

  També a Castro es dirigeix la pregunta del diputat de Vox Sergio Rodríguez sobre l'adequació de la Llei de Memòria i reconeixement democràtics de Balears; i la del diputat del Grup Mixt Josep Castells sobre la proposta d'un model de policia autonòmica.

  SEGONA PART DEL PLE

  El Partit Popular presentarà una moció relativa a la política general en matèria d'emergències. En concret, la formació exposa "la falta del pla Inunbal i la manca de formació en gestió de grans emergències". Per aquest motiu, sol·licita al Govern balear que "estudiï la viabilitat de la creació d'un cos integrat d'actuació"; així com que "doti adequadament els recursos humans i tècnics".

  Finalment, també el Grup Parlamentari Popular interpel·larà en la segona part del ple al conseller d'Educació, Universitat i Investigació, Martí March, sobre la política general del Govern en relació a l'inici del curs escolar.

  Para leer más