17 de noviembre de 2019
 • Sábado, 16 de Noviembre
 • 29 de juliol de 2009

  Les escoles infantils de Maó es constitueixen en una cooperativa

  MENORCA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

  Les cinc escoles infantils de Maó (Sant Climent, Sant Josep, És Passerells, Fort de l'Eau i És Busquerets) s'han constituït en una cooperativa, que entrarà en funcionament amb vista al pròxim curs 2009-2010. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és unir esforços a l'hora de reivindicar a les institucions les necessitats dels centres educatius de l'etapa de 0 a 3 anys, així com millorar la qualitat de l'educativa i la situació laboral de les educadores.

  Al voltant de 27 professionals de les escoles infantils del municipi formen part d'aquest projecte, a través del qual es pretén gestionar de manera conjunta els centres d'Educació Infantil.

  En aquest sentit, les representants del Consell Rector de la Cooperativa es mostren satisfetes que l'Ajuntament assumeixi la titularitat dels centres tot i que aclareixen que la municipalització tan sols suposarà un lleuger increment del pressupost destinat als centres fins avui, així com l'oportunitat d'entrar a formar part de la xarxa balear d'Escoles Infantils per poder optar a les ajudes que concedeix anualment el Govern.

  Tot i això, les educadores asseguren que "les subvencions no cobriran totes les despeses de les escoletes", les quals continuaran fent front gràcies a les quotes de les famílies.

  Alhora les educadores assenyalen que la línia pedagògica continuaran sent competència de cada centre. Així, les representants de l'associació subratllen que "tot i que reconeixem que les coses han millorat, com cooperativa continuarem treballant a favor de l'etapa educativa de 0 a 3 anys".

  Les negociacions entre l'Ajuntament i les representants de les escoles infantils van començar el mes de gener passat i, tot i que en un primer moment s'ha plantejat la possibilitat que el consistori es fes càrrec de la gestió total dels centres, aquesta opció es va descartar per considerar-se inviable econòmicament.

  Després de mesos de reunions i trobades es va arribar a la conclusió que l'Ajuntament havia d'assumir la titularitat de les escoletes i optar així a les subvencions que atorga l'administració autonòmica. "Defensem el procés de municipalització perquè és l'única manera de reconèixer el treball que han realitzat fins ara tant les famílies com els professionals que treballen en aquesta etapa educativa", asseguren les representants de la Cooperativa, els qui apunten que des de l'Ajuntament sempre ha tingut una bona predisposició.

  Així i tot, critiquen que cal prendre mesures per millorar la situació laboral de les educadores. "El conveni estatal de mínims estableix que un tècnic superior en Educació Infantil ha de cobrar 600 euros", expliquen. Alhora les educadores asseguren que "el nostre col·lectiu ha treballat fins fa poc sense cap reconeixement, tan sols per vocació i per defensa social per a aquesta etapa de l'educació".