14 de octubre de 2019
15 de juliol de 2008

Les immobiliàries britàniques apliquen descomptes de fins a un 25 % els preus en alguns habitatges de Mallorca

PALMA DE MALLORCA, 15 de juliol (EUROPA PRESS)

Les immobiliàries britàniques instal·lades a Balears també estan patint els efectes de la crisi que travessa el sector, i amb la finalitat de mantenir el flux de vendes estan aplicant elevats descomptes en algunes promocions ubicades en diferents punts de la costa de Mallorca, a fi d'oferir preus més atractius que convencin al consumidor.

La promotora immobiliària Taylor Woodrow, de referència a Mallorca, té a Espanya actualment 170 habitatges en venda, repartides a l'arxipèlag, la Costa del Sol i Costa Blanca. Fonts de la companyia van explicar, en declaracions a Europa Press, que a Mallorca tot i això la crisi no s'està vivint de manera tan aguditzada com la costa peninsular, perquè hi ha "molta menys oferta i la demanda, malgrat haver-se reduït, segueix sostinguda".

Aquesta promotora ha llançat descomptes de fins a un 25 % en 50 habitatges a Espanya, de les quals 17 es troben a Mallorca -en Cala d'Or, Costa dels Pins i en Puerto Pollença-. Es tracta d'apartaments amb preus de l'ordre de 260.000 euros que ara estan en venda per 180.000 euros.

Les mateixes fonts apunten que la situació del mercat immobiliari respon, tant a Balears com la resta del país, a la llei de l'oferta i la demanda, el que significa que el client "ve buscant una reducció del preu, després de ser conscient de l'elevada oferta existent". Les promotores en general "estem reaccionant adaptant-nos a les necessitats del consumidor, oferint-li un preu millor per no quedar-nos estancades".

"O t'adaptes o no vens, el que et permet mantenir un flux de vendes i no quedar-te estancat", van assegurar des de la companyia.

Les immobiliàries britàniques, que tenen com a principal comprador a ciutadans d'aquest país, són conscients, a més, dels elements que "preocupen" al comprador anglès: la caiguda de la lliura esterlina, la desacceleració de l'economia britànica i el 'credit crunch' -o crisis de crèdit- conformen un "escenari d'incertesa" que dificulten les operacions de venda.

Així, la majoria de les promotores registren importants caigudes en les vendes -que poden arribar al 70 %- des de començament d'any, degut a la crisi del sector de la construcció. En el cas de Malººlorca, les immobiliàries britàniques esperen xifres de vendes "similars" a les de l'any passat, tot i que en vendes brutes calculen que han venut un 20 % menys, una queia "totalment lògica" donada la situació del mercat, van postil·lar.