18 de noviembre de 2019
 • Domingo, 17 de Noviembre
 • Sábado, 16 de Noviembre
 • 13 de gener de 2010

  Les obres de construcció de la rotonda d'accés a l'hospital de Formentera començaran a final de mes

  FORMENTERA, 13 Gen. (EUROPA PRESS)

  El Consell de Formentera va anunciar aquest matí l'adjudicació definitiva del contracte per a la construcció del nou accés a l'hospital de Formentera des de la carretera PM-820, que ara mateix "està pendent de les últimes expropiacions per donar començament a les obres", segons ha manifestat el conseller d'Infraestructures, Bartolo Ferrer.

  Aquest projecte, amb un pressupost inicial d'un milió d'euros ha estat adjudicat a l'empresa de nacionalitat espanyola Naus i Conduccions S.A., per un import de 598.751,67 euros, IVA exclòs, i començarà a final d'aquest mes.

  L'esmentada empresa, serà l'encarregada de construir la futura rodona que donarà accés a l'hospital i connectarà amb la futura via perimetral al sud del nucli urbà de Sant Francesc, la qual, a més, tindrà una vorera de vianants empedrada per arribar des del poble fins al centre hospitalari.

  El període d'execució de les obres és de tres mesos, i s'emmarca dins del Pla de Carreteres signat amb el Ministeri de Foment el novembre del 2009.

  Alhora, aquest projecte va néixer com a resposta a una necessitat real de crear un accés a l'àrea sociosanitària amb les condicions de seguretat pertinents donat l'alt nombre de girs a l'esquerra que es realitzen.

  A més, el fet de facilitar la connexió amb la futura variant de Sant Francesc i amb les instal·lacions esportives del camp de futbol, "fan evident la seva necessitat", ha remarcat el conseller.

  A la part central de la rodona s'ubicarà una escultura en honor a la posidònia, que anirà envoltada de vegetació.

  El diàmetre exterior de la rotonda d'accés serà de 38 metres, mentre que el diàmetre interior serà de 22 metres. Motiu que ha provocat el retard del projecte ja que la mesura del projecte inicial no estava adequada a la realitat de Formentera. D'aquesta manera, la mida de l'actual projecte és equivalent a l'única rotonda existent a l'illa fins a dia d'avui.