18 de noviembre de 2019
5 de juliol de 2010

Les obres de la variant de Ferreries començaran la segona quinzena de juliol

MENORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

Els treballs de construcció de la variant de Ferreries, l'obra pública de major envergadura executada fins ara pel Consell de Menorca, començaran durant la segona quinzena de juliol.

Dissabte que ve es farà l'acte de col·locació de la primera pedra, un acte simbòlic que suposarà el tret de sortida a l'execució del desviament, que permetrà millorar els paràmetres de seguretat i fluïdesa de la carretera general, així com pacificar el trànsit al municipi.

A l'esdeveniment, que es farà a les 12 hores al quilòmetre 26+250 de l'Em-1, assistiran el president del Govern, Francesc Antich; el president del Consell, Marc Pons; el conseller de Mobilitat, Damià Borràs, i l'alcalde de Ferreries, Josep Carreres, entre d'altres autoritats i representants de les principals entitats empresarials i socials de l'Illa.

Alhora, s'ha cursat una invitació a l'acte al ministre de Foment, José Blanco, tot i que encara no s'ha confirmat la seva assistència a l'acte.

Cap recordar que l'obra està finançada a través d'un conveni de col·laboració per valor de 68,8 milions d'euros signat el passat 14 de maig entre el Consell i el Ministeri. Projecte El desviament tindrà una longitud de 4.806 metres, dels quals 252 discorreran a través d'un túnel.

La calçada constarà de dos carrils, un en cada sentit, excepte en alguns trams en els quals haurà un tercer carril per a vehicles lents.

El traçat tindrà tres actuacions significatives: una al quilòmetre 26+250 de l'Em-1, on s'instal·larà un pas elevat que possibilitarà l'accés, per la part inferior, dels vehicles a la zona industrial del municipi, una altra en la intersecció amb el Camí de Sant Patrici, on es construirà un pont de reduït impacte paisatgístic i una altra a l'enllaç amb la carretera que connecta amb la urbanització de Cala Galdana, on s'instal·larà una rotonda de 90 metres de diàmetre.

L'execució de la variant costarà 24,7 milions d'euros que assumirà el Consell gràcies al conveni de col·laboració signat amb el Ministeri de Foment.