16 de junio de 2019
 • Sábado, 15 de Junio
 • 11 de juny de 2019

  Les platges menorquines amb menys superfície disponible per usuari són Binidalí i Macarelleta

  MENORCA, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

  Les platges menorquines amb menor superfície disponible per usuari durant la temporada estival de 2018 van ser Binidalí, amb 2,3 metres quadrats per banyista, i Macarelleta, amb 2,8 metres quadrats, segons es desprèn de l'estudi publicat per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera en col·laboració amb l'Observatori Socioambiental de Menorca (Obsam) fet públic aquest dimarts.

  Els segueixen Cala en Turqueta, amb 3,9 metres quadrats d'espai per a cada banyista; Binibèquer, amb 4 metres quadrats; Cala Mitjana, amb 4,4 metres quadrats; Binisafúller amb 4,6 metres quadrats, i Cala en Blanes, amb 4,7 metres quadrats.

  D'altra banda, les platges amb més espai per als usuaris van ser Son Saura-Es Banyul, Sa Torreta, S'Escala, Son Bou-Talis i Cala Mica.

  D'aquesta manera, i tenint en compte les 21 platges controlades des de 2006, s'observa que les platges urbanes són on els banyistes disposen de menys espai, amb entre cinc i deu metres quadrats per usuari. Per la seva banda, les platges verges amb algun servei disposen d'una mitjana de 36,1 metres disponibles per usuari i les platges verges sense servei de 27,6 metres per usuaris.

  En relació a la capacitat de càrrega de les platges de l'illa, un total de deu cales superen el 150 per cent de la seva capacitat de càrrega màxima i, especialment, destaquen Macarelleta, amb una xifra que arriba al 527,95 per cent; Cala en Turqueta, amb un 377,90 per cent, i Cala Mitjana, amb un 339,71 per cent, de manera que es considera que hi ha més gent de la qual pot suportar l'espai.

  Finalment, les platges que van registrar un nombre superior a 1.500 usuaris diaris van ser Son Bou, seguida de Cala Galdana i Arenal d'en Castell. Per contra, les platges amb un menor nombre d'usuaris registrats durant el 2018 van ser Son Saura-Es Banyul, S'Escala, Sa Torreta, Cala Fustam, Cala Escorxada, Cala Mica, Cala Tamarells, Cala Presili i Cala Pudent.

  Contador

  Para leer más


  Lo más leído