26 de mayo de 2019
 • Sábado, 25 de Mayo
 • 16 de setembre de 2008

  L'ex edil d'Urbanisme de Palma, Javier Rodrigo de Santos, serà jutjat per un jurat popular en 2009 per malversació

  PALMA DE MALLORCA, 16 de setembre (EUROPA PRESS)

  L'ex regidor d'Urbanisme de Palma de Mallorca durant la passada legislatura, Javier Rodrigo de Santos, serà jutjat al llarg de 2009 per un jurat popular nomenat per l'Audiència Provincial, en una causa contra ell per un presumpte delicte de malversació de cabals públics.

  Així ho va indicar avui el president d'aquest organisme, Carlos Gómez, durant el sorteig de candidats per formar part de tribunals amb jurat en el període 2009-2010; qui va aclarir que "ja es tramita" l'expedient perquè de Santos sigui jutjat per aquest sistema, que preveu la llei per a supòsits com el d'un càrrec públic que s'hagi enriquit il·legalment durant la seva gestió.

  Segons Gómez, l'ex número dos de l'Ajuntament de Palma a l'equip que va formar l'alcaldessa popular Catalina Cirer, podrà ser processat "el pròxim any" --segons va observar que evoluciona la tramitació-- per un jurat popular si se li jutja per un només dels tres delictes que se li imputen, entre ells, un per presumptes abusos sexuals a menors.

  Precisament, Javier Rodrigo de Santos va declarar ahir dilluns, a petició pròpia i, per segona vegada en el que portem de mes, al jutjat d'Instrucció número 8 de Palma. L'objectiu en aquest cas va ser insistir en la seva innocència respecte a aquest delicte, en afirmar que mai no va mantenir contacte sexual amb els dos nens denunciants.

  Després, l'ex edil va tornar a la presó de Palma, on està ingressat des del mes d'abril passat. Els delictes que se l'imputen són malversació per gastar en prostíbuls uns 50.000 euros de les arques municipals, atorgar la construcció d'un castell de joguina en un parc per 1,4 milions d'euros, a més dels citats abusos.