3 de marzo de 2021
17 de gener de 2019

L'IdISBa obre la segona convocatria del projecte FuturMED per incorporar a vuit nous investigadors

L'IdISBa obre la segona convocatria del projecte FuturMED per incorporar a vuit nous investigadors
UIB - ARCHIVO

PALMA DE MALLORCA, 17 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'Institut d'Investigació Sanitria de Balears (IdISBa) ha obert la segona convocatria del programa d'incorporació de líders júniors 'Radix' i del programa d'incorporació d'investigadors postdoctorals 'Folium' per a la contractació de vuit nous investigadors.

Segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat, ambdues convocatries s'han publicat aquest dijous, 17 de gener, en el BOIB, i romandran obertes des del 18 de gener fins al 16 febrer.

El programa 'Folium' compte en aquesta segona convocatria amb set places d'investigadors postdoctorals , per incorporar-se a grups o línies d'investigació liderades de forma preferent per investigadors emergents en l'IdISBa. La primera convocatria del programa ha perms incorporar a quatre investigadors postdoctorals i, en conjunt, el programa incorporar a un total de 12 investigadors.

A través del programa 'Radix' es pretén contractar investigadors principals emergents amb una trajectria d'excellncia en l'mbit internacional i amb projecció de lideratge, perqu s'incorporin a la plantilla investigadora de l'IdISBa. Els candidats seleccionats establiran i lideraran noves línies d'investigació en rees considerades estratgiques per al sistema de salut de Balears.

La concessió del contracte, per una durada de tres anys, va acompanyada de la dotació d'un projecte d'investigació amb un pressupost de 102.000 euros, així com el pressupost per a la contractació d'un investigador postdoctoral i la d'un tcnic de suport a la investigació.

La primera convocatria de 2018 contemplava la incorporació d'un investigador mitjanant aquest programa, mentre que la segona convocatria 2019 que s'obre aquest dijous incorporar a un altre.

EL PROJECTE FUTURMED

Aquests programes s'emmarquen dins del projecte de captació de talent investigador FuturMED, finanat a crrec del Pla Anual 2017 de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) i del Fons Social Europeu, amb un pressupost total d'1.712.000 euros i un període d'execució de quatre anys.

Concretament, el programa 'Radix' és finanat al 100 per cent per l'ITS i el programa 'Folium' en un 50 per cent per l'ITS i en un 50 per cent pel Fons Social Europeu. En total, aquests dos programes suposaran la incorporació a l'IdISBa de 16 nous investigadors entre els anys 2018 i 2019.