28 de febrero de 2021
17 de agost de 2009

L'IMAS concedeix 295.000 euros a entitats que treballen amb persones discapacitades, immigrants i dependents

PALMA DE MALLORCA, 17 Ago. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca, a través de l'Institut Mallorquí d'Afers Estrangers (IMAS), ha concedit aquest any 295.050 euros en ajudes econòmiques a les entitats sense ànim de lucre que porten a terme projectes a l'àmbit dels serveis socials, com la infància, immigració, persones en risc o en situació d'exclusió social, discapacitats, majors o dependents.

Així ho ha assenyalat avui la institució insular en un comunicat, on ha explicat que en 2009 s'estan subvencionant un total de 78 projectes -prop del 85 % dels presentats-, corresponents a 58 entitats diferents, 10 més que l'any passat. La mesura de diners que s'ha atorgat a cada projecte és de 3.782 euros.

En concret, la majoria de les entitats sol·licitants -el 28 %- són associacions i fundacions, que han presentat iniciatives dirigides a persones que pateixen qualsevol mena de discapacitat. En aquest sentit, destaca també l'augment d'entitats sol·licitants dedicades a la intervenció sociosanitària en matèria de salut, amb 17, cosa que representa un 29 % del conjunt de les entitats presentades.

Es tracta d'un augment que va en detriment d'associacions específiques d'un col·lectiu immigrant i que actualment busquen altres línies d'ajuda previstes en els plans estratègics de subvencions de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració o de la de Treball i Formació per al període 2009-2011, publicats l'abril d'aquest any.

Tal com han explicat des del Consell, els projectes d'aquestes entitats del sector de la salut solen centrar-se a atendre les necessitats pròpies de col·lectius específics, com els celíacs, els malalts de sida, de càncer, de diabetis, de paràlisi cerebral, de fibrosi quística, d'alzheimer, de síndrome de Corea d'Huntington o de fibromiàlgia, entre d'altres, o els que pateixen malalties estranyes.

En el que es refereix al perfil de les entitats a les quals s'ha atorgat la subvenció, 34 (un 58,6 %) estan dirigides per homes i 24 per dones. Alhora, més de dues terceres parts de les associacions presentades, concretament 45, tenen la seva seu social a Palma.