3 de marzo de 2021
3 de juny de 2009

L'IMAS crea un Manual d'Intervenció per a menors que unificarà els criteris d'actuació

PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Direcció Executiva del Menor i Atenció a la Família i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha elaborat un esborrany del Manual d'Intervenció per a menors que té com a objectiu unificar el marc conceptual, establir criteris d'actuació i analitzar les intervencions dels professionals.

En declaracions a Europa Press, el director de Protecció de Menors i Atenció a la Família, Gori Estarellas, ha assegurat que aquesta iniciativa "vetllarà" per la protecció dels menors. En aquest sentit, ha explicat que per portar a terme l'actuació han de seguir un "procés", que consisteix a la recepció del menor, la investigació del cas i l'elecció del pla d'actuació.

"Amb aquest manual que hem presentat avui, pretenem unificar criteris d'actuació i consensuar intervencions mínimes, així com saber que estratègies seguirem per aconseguir la protecció del menor", ha assenyalat Estarellas.

Així, els membres de la secció Juridicotècnica de Menors de l'IMAS, encarregats d'elaborar l'esborrany, han consultat els manuals de nou Comunitats Autònomes i altres documents estatals i internacionals.

Finalment, el nou manual del Servei de Protecció de Menors serà el resultat d'una proposta que ha començat a l'any 2003 i que ara mateix es materialitza amb aquest esborrany i amb una proposta de comissions de debat dels professionals per ajustar-lo a la pràctica. S'ha previst disposar d'un text definitiu a final del 2009.

AJUDA ALS MENORS

D'altra banda, Estarellas ha apuntat que a la Direcció del Menor arriben nombrosos casos de "sospita" en els que els menors no estan protegits. Així, ha afegit que la primera mesura que porten a terme és conèixer si el menor té situació de desemparament o de risc.

En aquest sentit, el director de Protecció de Menors i Atenció a la Família ha explicat que si el menor té una situació de desemparament, automàticament és separat de la família i passa a viure amb una família acollidora, mentre que si està en situació de risc, continuarà amb la seva familia però se'ls proporcionaran els recursos necessaris perquè tingui una vida digna.