18 de enero de 2021
12 de març de 2008

L'IMAS crea el Premi Pere Mascaró per fomentar l'estudi socioeconòmic en l'àmbit dels serveis socials

La primera edició d'aquesta convocatòria quedarà oberta dins de tres mesos

PALMA DE MALLORCA, 12 de març (EUROPA PRESS)

L'Institut Mallorquí d'Asumptes Socials (IMAS) del Consell de Mallorca ha creat el Premi Pere Mascaró, una convocatòria que tindrà com a objectiu fomentar l'estudi i l'anàlisi socioeconòmic en el marc del sistema públic de serveis socials a la comunitat autònoma.

El premi es crea conjuntament amb el Govern i l'Ajuntament de Palma, i per a aquest any es disposarà d'una dotació econòmica de 18.000 euros, que seran aportats a parts iguals per les tres Administracions.

Així ho va donar a conèixer avui el conseller de Presidència del Consell de la Institució insular, Cosme Bonet, durant la inauguració de la jornada sobre el futur dels serveis socials a l'illa, que es desenvolupa aquest matí a la seu de la Fundació social La Caixa de Palma.

Amb aquesta iniciativa les institucions fan un homenatge a "aquesta important figura del món econòmic i social", que va morir el mes de juliol passat, i reconeixen la seva trajectòria d'"impuls i foment" dels estudis en el sector social de les Illes Balears, treballant sempre des d'un "plantejament solidari de l'economia", va destacar durant la seva intervenció.

D'acord amb el text de la convocatòria del guardó, que s'està ultimant en aquest moment, els temes de treball al qual opten els participants podran versar sobre diverses matèries relacionades, sempre amb els serveis socials, com són; les administracions i el sistema de finançament, el tercer sector, els instruments d'intervenció de l'administració pública, els models de gestió econòmica o la despesa pública del sistema públic dels serveis socials.

Podrà optar al premi qualsevol personal física, i els interessats podran presentar-se individualment o com signants d'un treball col·lectiu.

Alhora, el jurat estarà constituït per representants de cadascuna de les administracions convocants, per una persona assignada a proposta de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i per una altra a proposta del Consell Econòmic i Social.

El jurat valorarà la capacitat innovadora del projecte, la seva viabilitat econòmica i tècnica, la qualitat científica, i el currículum de l'autor, entre d'altres criteris que quedaran establerts en les bases.

Està previst que la primera edició del Premi Pere Mascaró quedi convocada en un termini màxim de tres mesos.

Pere Mascaró i Pons, va néixer a Ciutadella el 1956, va ser professor d'Economia aplicada, creador i director del Servei d'Ocupació dels Illes Balears. El seu treball va estar sempre lligat als serveis socials i la seva trajectòria professional va estar enfocada sempre des d'un "plantejament solidari de l'economia", i des d'un punt de vista humà i accessible per a tots.