21 de marzo de 2019
 • Miércoles, 20 de Marzo
 • 5 de agost de 2008

  L'Institut d'Estudis Baleàrics concedeix gairebé 124.000 euros per subvencionar un total de 61 projectes culturals

  PALMA DE MALLORCA, 5 Ag. (EUROPA PRESS) -

  L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) va presentar avui la resolució de la primera convocatòria de subvencions que beneficiarà a 61 projectes culturals de les Illes a través d'una partida de gairebé 124.000 euros, iniciatives que s'han presentat, en major mesura, en matèries com literatura, música i teatre i dansa.

  En roda de premsa, el coordinador general de l'IEB, Antoni Planas, va destacar que la intenció d'aquesta convocatòria d'ajudes no és "pagar totes les despeses" sinó, únicament, fer una "aportació" als diferents projectes.

  Per aquesta raó, les iniciatives presentades podien sol·licitar un import, com a màxim, del 50 % del pressupost total del projecte. Així, l'IEB ha atorgat únicament a dos projectes el 80 % del pressupost sol·licitat i, a la gran majoria, només entre el 10 i el 30 % d'allò demandat.

  La proposta que ha obtingut una subvenció més àmplia és el projecte 'Ebysos' que s'encarregarà de la creació d'un catàleg audiovisual del fons patrimonial de les Pitiüses, projecte que té un pressupost de 67.000 euros i al qual l'IEB ajudarà amb més de 9.500 euros.

  Per matèries, literatura és l'àrea que ha comptat amb més propostes presentades, ja que es van concedir 16 i es van rebutjar 13; seguida per música -14 concedides i 8 rebutjades-; teatre i dansa -10 concedides i cinc rebutjades-; art i fotografia -sis concedides i cinc rebutjades-, patrimoni -quatre concedides i una rebutjada-; estudis locals i conferències -tres concedides i una rebutjada-; audiovisual -dos concedides i cinc rebutjades-; còmic -una concedida-; i, finalment, altres àrees qualificats com "diversos" que agrupa temes com portals web o organització de jornades culturals -cinc concedides i dos rebutjades-.

  Així, hi va haver un total de 39 peticions rebutjades per l'Institut que, en major mesura, es van produir per defectes de forma o falta de documentació.

  A la convocatòria es podien presentar totes les persones físiques, jurídiques i entitats culturals ja que, com va apuntar el coordinador, a Balears "és difícil tenir una cultura que no sigui amb ajuda pública".

  Pel que fa a la concessió d'ajudes a sol·licitants "coneguts" en l'àmbit cultural, Planes va sostenir que "cal limitar-se a les quals es presenten". Tot i això, va indicar que es va rebutjar els projectes que "tinguin ajudes sol·licitades".

  El president de l'IEB, Sebastià Serra, va revelar que l'any que ve s'espera repetir aquesta convocatòria "d'ajudes modestes" tot i que es farà pública, més aviat, a finals de gener de 2009 o principis del mes de febrer, perquè es presentin més projectes.