1 de marzo de 2021
11 de setembre de 2008

L'Obra Social de Sa Nostra desenvoluparà un total de 64 activitats educatives durant el curs 2008-2009

PALMA DE MALLORCA, 11 de setembre (EUROPA PRESS)

L'Obra de Social Sa Nostra oferirà durant el pròxim curs 2008-2009 un total 64 activitats educatives per als alumnes de les Balears, iniciativa que durant l'any passat va arribar a 50.000 escolars i que té com a objectiu fomentar la sensibilització dels joves amb "l'entorn, els temes socials, l'art i la cultura".

En roda de premsa, el president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, va destacar que una de les novetats principals d'aquest curs és el centre d'aprenentatge científic-matemàtic que tindrà com propòsit "difondre les ciències i les matemàtiques de manera divertida" i, així, "posar el nostre gra de sorra en el tema del fracàs escolar", va apuntar el gerent de la Fundació, Antoni Sorà.

Alhora, a partir del 15 d'octubre es podran fer les inscripcions a través d'internet. Tot i això, altres de les novetats més remarcades per Sorà va ser l'aula 'Aprenem junts' que es desenvoluparà en Can Tàpera. Aquesta serà una "activitat pilot" en què els alumnes podran "experimentar", a través de diferents tallers lúdics, que posseeixen alguna discapacitat.

Una altra de les activitats destacades és la 'Xarxa segura IB', un projecte que té com a objectiu principal fomentar que tant els nens com els joves usin de manera responsable les tecnologies de la informació i la comunicació per reduir els riscos que aquestes presenten.

Alhora, es desenvoluparan altres com concerts escolars, exposicions, cicles de cinema, tallers de literatura o de ciència i activitats a l'Observatori Astronòmic, entre d'altres. El començament d'aquestes serà el pròxim 15 d'octubre.

Mitjançant aquesta iniciativa l'Obra Social acosta la ciència i la cultura als estudiants de 1.400 centres educatius de la Comunitat. De fet, durant el pròxim curs es triplica l'oferta a Menorca i es dobla a Eivissa.

El pressupost de l'any passat per a les activitats va ser de 200.000 euros, tot i això, el d'aquest curs es preveu que augmenti sobre un 20 per cent, segons va explicar Sorà, tot i que aquest encara "no està tancat".

D'altra banda, el president de l'entitat va recordar que aquest any serà "important per a Sa Nostra" ja que "comencem el nou Pla Estratègic" de l'Obra Social que pretén "acostar als clients i usuaris les nostres idees per demanar-los la seva opinió i participació".