23 de enero de 2020
11 de febrer de 2010

L'STEI-i Pitiüses lamenta la dimissió de la delegada territorial d'Educació

PALMA DE MALLORCA, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'STEI-i va lamentar avui la dimissió de la delegada territorial d'Educació a les Pitiüses, Margalida Marí, ja que, segons ha manifestat, "perdem una delegada coneixedora del món educatiu d'Eivissa i Formentera i amb vocació de servei al conjunt de la comunitat educativa".

En un comunicat, el sindicat ha manifestat que el "dèficit històric" que pateixen les Pitiüses en infraestructures i oferta educatives "només es pot resoldre amb voluntat política i les partides pressupostaries adequades". De la mateixa manera, ha demanat la descentralització de la Conselleria d'Educació i Cultura, dotant de capacitat de gestió i decisió a la Delegació Territorial per "actuar i resoldre des d'Eivissa i Formentera les qüestions educatives com la ciutadania reclama".

"Considerem positiu el treball desenvolupat al llarg d'aquests dos anys i mig per Marí, especialment respecte a la seva serietat, voluntat de diàleg i d'arribar a acords amb els representants del professorat i de la resta de la comunitat educativa", va assegurar l'STEI-i en un comunicat.

En aquest sentit, el sindicat ha valorat la lluita de l'exdelegada d'Educació de tenir els centres educatius necessaris i en les millors condiciones possibles, les mesures per fer una política d'escolarització "més justa i equilibrada", les millores en el transport i menjadors escolars dels centres públics o dotar de més professorat i estabilitat a les plantilles de Formentera i Eivissa.

Finalment, l'STEI-i va reclamar a l'Administració que a l'hora de nomenar a la pròxima persona delegada territorial d'Educació d'Eivissa i Formentera, "es tingui present la seva capacitat de diàleg i el seu coneixement del nostre món educatiu". "Cal dotar a la Delegació Territorial de l'autonomia i eines necessàries per poder fer front a la tasca que se li encomana", va concloure.