26 de abril de 2019
 • Jueves, 25 de Abril
 • 5 de desembre de 2008

  LTE presentarà avui un concurs de creditors i un ERO que afectarà els 300 treballadors de la companyia

  PALMA DE MALLORCA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

  L'aerolínia de baix cost LTE International Airways S.A. presentarà avui un concurs voluntari de creditors -antiga suspensió de pagaments- així com un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà a la totalitat de la plantilla de la companyia de baix cost, és a dir, als 300 treballadors que té repartits entre la seva seu principal de Palma i les bases de Tenerife, Las Palmas i Lanzarote.

  En declaracions a Europa Press, la presidenta del comitè d'empresa, Herminia Caballero, va anunciar que arran d'aquesta situació els treballadors emprendran accions de protesta que ara mateix estan estudiant, al lamentar les condicions "precàries" de treball a la qual estan exposats i el retard en el cobrament del seu sou des de fa diversos mesos.

  Tal com va apuntar, per als treballadors l'ERO suposarà un "tancament patronal" al lamentar que els llocs de treball "els tenim perduts" malgrat que seguirà en marxa la llicència d'Aviació Civil per a la companyia aèria mallorquina. Segons la seva opinió, els accionistes de l'empresa "ens han portat a la ruïna" i el conseller delegat de LTE, Michael Harrington, ha estat "un pèssim administrador".

  Cal destacar que el passat 27 d'octubre la companyia va presentar oficialment el seu pla de viabilitat a Aviació Civil, que no preveia la reducció dels llocs de treball. Llavors, Cavaller ja va indicar que va indicar que els 300 treballadors de la companyia viuen una "situació confusa", ja que romanien pendents de cobrament de la nòmina, aspecte que el pla de viabilitat va considerar que quedaria regularitzat a final de desembre o principis de gener.

  En concret, LTE és una companyia 'low cost' que opera des de 1987, quan es va fundar com xàrter del grup alemany LTU, del qual més tard es va independitzar. El seu central està a Palma, però també té bases a les Canàries i Milà (Itàlia). La seva flota està composta per set aparells Aquí bus A320 i els seus 300 treballadors ja es van veure immersos en conflictes laborals durant l'estiu passat.

  Després d'un breu període sota la denominació de 'Volar Airlines', va començar operant exclusivament amb Boeing 757 però actualment té una flota de set 'Airbus 320' amb 180 places cadascun.